11 Σεπ 2020

Εν αναμονή διευκρινίσεων από τον ΕΟΔΥ για τη χθεσινή ανακοίνωση κρούσματος

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία καταγράφηκε ένα κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, αναφέρθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία 103,2», ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, λέγοντας πως στη Σάμο δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα. «Ψάχνουμε να βρούμε ποιος έστειλε το όνομα και το χρεώθηκε η Σάμος», είπε μεταξύ άλλων.


Αναφερόμενος στη διαδικασία με τα τεστ που διενεργούνται καθημερινά ο κ. Στεφανής ανέφερε: «Μας έκανε έκπληξη η χθεσινή ανακοίνωση. Τα δείγματα που στέλνουμε καθημερινά μπορούμε και τα ελέγχουμε σε χρόνο μηδέν μέσα από τις λίστες από το Αττικόν και τον ΕΟΔΥ για να δούμε αν είναι θετικά ή αρνητικά. Τα τεστ που γίνονται στο νοσοκομείο μας αν είναι θετικά τα δηλώνουμε στην ειδική πλατφόρμα που υπάρχει για να ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ. Χτες δεν είχαμε τέτοια πληροφόρηση. Ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ χτες ένα κρούσμα. Το ίδιο βράδυ μάθαμε πως το όνομα δεν εστάλη από εμάς. Ψάχνουμε να βρούμε ποιος το έστειλε και το χρεώθηκε η Σάμος», είπε ο κ. Στεφανής και τόνισε πως θα υπάρξει ανακοίνωση όταν απαντήσει ο ΕΟΔΥ για το θέμα, καθώς αναμένονται διευκρινίσεις για το θέμα.

«Παραμένουμε στα τρία κρούσματα του Ιουλίου», τόνισε ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή αναστάτωση που προκάλεσε η ανακοίνωση κρούσματος στο νησί μας είπε: «Δημιουργεί αναστάτωση σε όλους, στον πληθυσμό και στην επιτροπή λοιμώξεων. Για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση είμαι μια μεγάλη διαδικασία.

Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο κίνδυνος είναι δίπλα στην πόρτα μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required