13 Σεπ 2020

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού στα σχολεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης σε όλες τις σχολικές δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου ενόψει της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς. 


Σε ένα νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid-19, η Δημοτική Αρχή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών υγιεινής των σχολικών κοινοτήτων. Πραγματοποιήθηκαν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία, εργασίες καθαρισμού σε όλους τους αύλειους χώρους και σχολαστική καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των κτιρίων με την πλήρη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής. 

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε και διανεμήθηκε υγειονομικό υλικό (μάσκες μιας χρήσης και αντισηπτικά ) για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης του προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων και τη Δευτέρα όλοι οι προσληφθέντες θα βρίσκονται στη θέση εργασίας τους στα σχολεία του Δήμου που έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών συστηματικού καθαρισμού ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. 


«Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να συνδράμει στην προσπάθεια δημιουργίας ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς», αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required