27 Σεπ 2020

Μήνυμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, εξέδωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Στο μήνυμα του αναφέρει:

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020 γιορτάζεται την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ο τουρισμός μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός από ότι τις άλλες χρονιές, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως, η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η ημερομηνία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Κύριος στόχος της ημέρας αυτής είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2020 είναι «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη». Όπως τονίζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO):
«Είναι σημαντική η συσχέτιση του τουρισμού με την αγροτική ανάπτυξη περισσότερο από ποτέ, καθώς ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, ο τουρισμός στις αγροτικές περιοχές προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάκαμψη, καθιστώντας σημαντική την υποστήριξη των αγροτικών κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.»

Είναι απαραίτητο να ξαναχτίσουμε τον τουριστικό τομέα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με έναν ασφαλή ισότιμο και κλιματικά φιλικό τρόπο.

Για να βοηθήσουμε την ανάκαμψη, πρέπει να επικεντρωθούμε σε πέντε τομείς - δράσεις: α) Να μετριάσουμε τις κοινωνικό οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, β) Να οικοδομήσουμε την ανθεκτικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα,γ) Να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση της τεχνολογίας στον τουριστικό τομέα, δ) Να προωθήσουμε την βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη και ε) Να ενισχύσουμε την συνέργειες ώστε ο τουρισμός να υποστηρίξει περαιτέρω τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ας εξασφαλίσουμε ότι ο τουρισμός θα ξανακερδίσει τη θέση του ως δημιουργός αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, σταθερού εισοδήματος και της προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Μην παραλείψετε να διορισετε πρέσβυ των προσπαθειών σας τον Αυτιά, μετά και την επιτυχία που είχε φέτος.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required