17 Σεπ 2020

Είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες της Μόριας συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες της Μόριας προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Σάμου.


Τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι ξηρά τροφή (χωρίς ανάγκη παρασκευής π.χ κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα κλπ), είδη υγιεινής, αντισηπτικά, μάσκες κλπ. Η συγκέντρωση τους θα γίνεται Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, από 9:00 π.μ. έως 1:00μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ, ή κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 22730-27561, 6945-342108, 6973-234289 και 6972-764106 για την περιοχή του Καρλοβάσου. 

Την Τρίτη, με συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει πως  «τα γεγονότα μάλιστα των τελευταίων ημερών και στο νησί μας, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την ανάγκη να δώσουμε νέα ώθηση στον αγώνα για να μη γίνει και το δικό μας νησί μια τεράστια φυλακή της Ε.Ε. για όποιον άνθρωπο αναζητά καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα του ή φεύγει διωγμένος από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας ταυτόχρονα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία προσφύγων-μεταναστών, κατοίκων και εργαζομένων στα ΚΥΤ, πολύ περισσότερο λόγω της πανδημίας». 

«Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και Φορείς του νησιού να συζητήσουν και να υπογράψουν το Ψήφισμα που κατατέθηκε από το Δ.Σ. του ΕΚΣ στη σύσκεψη (επισυνάπτεται) και τα αιτήματά του να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης και συνέχισης του αγώνα και με πολύμορφες δράσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες σε αγωνιστική ετοιμότητα και αλληλεγγύη», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required