29 Σεπ 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοίνωση για τα αυξανόμενα κρούσματα, τις κυβερνητικές ευθύνες και την πρακτική της δημοτικής αρχής, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η επιστολή αναλυτικά:

Η επιστολή του δημάρχου προς τον ΕΟΔΥ, παρ’ ότι εκφράζει σε ένα βαθμό την αγωνία του λαού της περιοχής μας για την εξέλιξη της διασποράς του covid 19 στον καταυλισμό των προσφύγων – μεταναστών και ευρύτερα στη τοπική κοινωνία, δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές κυβερνητικές ευθύνες οι οποίες μένουν στο απυρόβλητο και συνίστανται στα εξής:

· Παντελής έλλειψη ουσιαστικής προστασίας του προσφυγικού πληθυσμού.

· Η κυβέρνηση κωφεύει συστηματικά εδώ και 6 μήνες στα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του νησιού για στελεχωμένο και εξοπλισμένο ιατρείο μέσα στο ΚΥΤ.

· Δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για απολυμάνσεις, μέσα προστασίας κλπ και βέβαια ούτε λόγος για μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ και στους πρόσφυγες, ακόμη και τώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και επεκτείνονται στο ντόπιο πληθυσμό.

· Καμιά ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, καμιά ενίσχυση (αντίθετα αποδυνάμωση σε προσωπικό) του Νοσοκομείου Σάμου

Παράλληλα η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος που εμφανίζεται ως αδιάλλακτος διώκτης των Μ. Κ. Ο, σε μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού σαν αυτές που συνηθίζει, έφερε στη Σάμο Μ. Κ. Ο (!!!), για τεστ στους εργαζόμενους του δήμου.

Αντί να απαιτήσει μαζί με τους δημότες και τους φορείς τους, ουσιαστικά μέτρα προστασίας με μαζικά τεστ σε όλο το πληθυσμό και επαναλαμβανόμενα τεστ τουλάχιστον στους εργαζόμενους στη καθαριότητα, στα σχολεία και στις δομές πρόνοιας και υγείας…

Αντί να υψώσει φωνή διεκδίκησης για τμήματα 15 μαθητών στα σχολεία με παράλληλη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών…

Αντί να απειθαρχήσει στις κυβερνητικές εντολές και να απαιτήσει μόνιμο, πλήρους απασχόλησης, προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία...

Αντί να απαιτήσει τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών , με κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και αυτό στου Ζερβού για το οποίο συμφώνησε…

στέλνει επιστολές για... ενισχυμένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και γίνεται διαφημιστής μεγαλογιατρών και ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι με το αζημίωτο παρέχουν ευκαιριακά μερικά τεστ «φιλανθρωπίας».

Μ’ αυτή την πρακτική της η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον κυβερνητικό αποπροσανατολισμό και αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό του δήμου μας. Τις ίδιες ευθύνες έχουν και όσες παρατάξεις συναινούν σ’ αυτή τη πρακτική στο όνομα του «εφικτού», το οποίο όλως τυχαίως (;) έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από το λαό και τις ανάγκες του

Για μας, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, η μόνη ελπίδα είναι να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τον οργανωμένο αγώνα του μέσα από τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει -χωρίς εκπτώσεις- όλα εκείνα τα μέτρα που θα τον προστατέψουν.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Έχουν βρεί τα κιτάπια από την λειτουργία των Γκουλάγκ, όπου τα πάντα λειτουργούσαν ακριβώς όπως σήμερα επιθυμούν να λειτουργήσουν τα ΚΥΤ των λαθρομεταναστών.Εντός της δομής των στρατοπέδων υπήρχαν στελεχωμένα και πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία.Υπολογίζεται ότι από τα περίπου 18 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που πέρασαν από τις «κρεατομηχανές», όπως αποκαλούσαν τα Γκουλάγκ τα θύματά τους, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί, στους τόπους της τιμωρίας τους, όπου η ζωή δεν είχε καμία αξία. Μεταξύ αυτών, και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ανήκαν σε μειονότητες, όπως οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνες του Πόντου, που ξέφυγαν από τη μανία του Κεμάλ για να μεταφερθούν στα Γκουλάγκ της Σιβηρίας όπου οι περισσότεροι πέθαναν ξεχασμένοι, περιφρονημένοι.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required