4 Οκτ 2020

Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος ζητά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία απέστειλε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους των αλιέων Σάμου, οι οποίοι έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τούρκικα αλιευτικά σκάφη.

Στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε ανθρώπινο δυναμικό και σε επιχειρησιακά/ εξοπλιστικά μέσα, καθώς και η επαναφορά και τροποποίηση του άρθρου 401 του ποινικού κώδικα, ώστε το Λιμενικό Σώμα να μπορεί να προβεί σε επιβολή ποινικών κυρώσεων στους παραβάτες.

«Κάθε είδους ανοχή σε μια τέτοια ανομία προκαλεί de facto καταστάσεις και δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους του νησιού», αναφέρει κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Στάντζος.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η διέλευση ξένου πλοίου θεωρείται ότι διαταράσσει την ειρήνη, την τάξη ή την ασφάλεια του παράκτιου κράτους, εάν, ευρισκόμενο στη χωρική θάλασσα, προβεί σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες δραστηριότητες:
α) σε κάθε απειλή ή χρήση βίας κατά της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας του παράκτιου κράτους, ή κατά οποιοδήποτε άλλο τρόπο κατά παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου που περιέχονται στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
β) σε κάθε άσκηση ή γυμνάσια με όπλα οποιουδήποτε είδους.
γ) σε κάθε πράξη που αποσκοπεί στη συλλογή πληροφοριών προς βλάβη της άμυνας ή της ασφάλειας του παράκτιου κράτους.
δ) σε οποιαδήποτε προπαγανδιστική ενέργεια που αποσκοπεί στην προσβολή της άμυνας και της ασφάλειας του παράκτιου κράτους.
ε) στην απονήωση, προσνήωση ή φόρτωση σε πλοίο αεροσκαφών.
στ) στην εκτόξευση, εκφόρτωση ή φόρτωση οποιασδήποτε πολεμικής συσκευής.
ζ) στην φόρτωση ή εκφόρτωση οποιουδήποτε εμπορεύματος, χρημάτων ή προσώπων κατά παράβαση των τελωνειακών, δημοσιονομικών, μεταναστευτικών ή υγειονομικών νόμων και κανονισμών του παράκτιου κράτους.
η) σε οποιαδήποτε εκ προθέσεως σοβαρή ρύπανση κατά παράβαση της παρούσας σύμβασης.
ι) σε οποιεσδήποτε αλιευτικές δραστηριότητες.
κ) σε διεξαγωγή έρευνας ή υδρογραφικών εργασιών.
λ) σε κάθε πράξη που αποσκοπεί στην παρεμβολή σε οποιοδήποτε σύστημα επικοινωνίας ή οποιεσδήποτε διευκολύνσεις ή εγκαταστάσεις του παράκτιου κράτους.
μ) σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που δεν έχει άμεση σχέση με τη διέλευση.

Άρθρο 25 Δικαιώματα προστασίας του παράκτιου κράτους.
1. Το παράκτιο κράτος δύναται να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα στη χωρική θάλασσα προκειμένου να εμποδίσει διέλευση η οποία δεν είναι αβλαβής.
Εφόσον οι αλιευτικές δραστηριότητες εντάσσονται σε ενέργειες που διαταράσουν την ασφάλεια του κράτους μας, έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να λάβουμε τα ΑΝΑΓΚΑΙΑ εκείνα μέτρα για να εμποδίσουμε την διέλευσή του. Τα αναγκαία μέτρα ας τα επινοήσει το Λιμενικό.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required