24 Οκτ 2020

Ξεκίνησαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων

Ξεκίνησαν οι μαζικές στειρώσεις με τον εθελοντή κτηνίατρο Victor Lans, που είχαν ακυρωθεί την άνοιξη λόγω του κορωνοϊού. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Καρλόβασι, όπου στειρώθηκαν 35 αδέσποτα σκυλάκια, τα περισσότερα θηλυκά και αυτήν την εβδομάδα συνεχίζονται στο Βαθύ. Οι στειρώσεις αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη μείωση των αδέσποτων, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποφύγουμε εκατοντάδες ανεπιθύμητα κουταβάκια.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Βίκτωρα, που μας ενθουσιάζει κάθε φορά με την επαγγελματικότητα, την εμπειρία και την ευαισθησία του για τα αδέσποτα. Μέχρι στιγμής όλα προχωράνε ομαλά και η ανάρρωση των χειρουργημένων σκυλιών πάει θαυμάσια. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Βαλσαμίδη, για την πολύ θερμή υποδοχή και φιλοξενία του εθελοντή μας και την άψογη προετοιμασία του χώρου των στειρώσεων.

Εξαιρετική ήταν επίσης η συνεργασία με το σωματείο «Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων/Die vergessenen Samoshunde» στην οργάνωση και πραγματοποίηση των στειρώσεων. Ένα θερμό ευχαριστώ και σε όλους τους εθελοντές, που βοήθησαν στην περισυλλογή, την μεταφορά και την φροντίδα των αδέσποτων.

Θα σας ενημερώσουμε ξανά για την πρόοδο αυτής της σπουδαίας δραστηριότητας στο Βαθύ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required