15 Νοε 2020

Μ. Κομνηνάκα: «Ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους σεισμόπληκτους της Σάμου» - Βίντεο

Δεξιά η κα Κομνηνάκα σε επίσκεψη στον Πλάτανο
Να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των σεισμόπληκτων της Σάμου, της Ικαρίας και της Χίου «χωρίς χρονοτριβή και γραφειοκρατικές διαδικασίες», απαίτησε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του κόμματος.




«Για ακόμα μια φορά, τα μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης που ανακοινώθηκαν είναι πολύ πίσω από το μέγεθος των πραγματικών αναγκών, δεν απαντάνε στα συγκεκριμένα αιτήματα των κατοίκων για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, για την αποζημίωση στο 100% των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός», είπε.

Επίσης, πρόσθεσε πως τα όσα ανακοινώθηκαν δεν συνιστούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας «ούτε έστω στα σχολεία», ούτε αφορούν το καθάρισμα των ερειπωμένων κτιρίων, «ένα διαχρονικό πρόβλημα του νησιού που έγινε η αιτία για τον άδικο χαμό των δυο παιδιών».

Μέχρι σήμερα στη Σάμο έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες τουλάχιστον 920 κατοικίες και αρκετοί επαγγελματικοί χώροι, δημόσια κτίρια, σχολεία, εκκλησίες, αποθήκες και λοιποί χώροι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος παρέπεμψε στα ανεπαρκή μέτρα που ανακοινώθηκαν, όπως 600 ευρώ για «έξοδα πρώτης διαβίωσης» και έως 6.000 ευρώ «για αποκατάσταση οικοσκευής», όταν υπάρχουν λαϊκά νοικοκυριά που έχουν χάσει τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required