17 Νοε 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των οικογενειών που πλήγηκαν από το σεισμό και γρήγορη αποκατάσταση των δημόσιων δομών και γενικότερα του οικιστικού περιβάλλοντος, ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:


Η Λαϊκή Συσπείρωση αφού επισήμανε τη προχειρότητα της συνεδρίασης και την ανάγκη να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση για τα προβλήματα του σεισμού, χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, «ανεπαρκή, μακριά από τις ανάγκες και τα αιτήματα των εργατικών και μαζικών οργανώσεων του νησιού, για στήριξη στο 100% των ζημιών για εργαζόμενους και επαγγελματίες. Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή αυτών άλλων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Το πρόβλημα δεν είναι η ομοιότητα βέβαια αλλά η υλοποίηση αυτών των μέτρων. Η πράξη δείχνει ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι πληγέντες ακόμα περιμένουν… ή έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των προϋποθέσεων».


Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με τη καταλληλότητα των σχολικών μονάδων, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε:


1) Άμεση μετεγκατάσταση των σχολείων σε άλλα ασφαλή κτίρια ή σε προκατασκευασμένες αίθουσες που πρέπει γρήγορα να εγκατασταθούν. 


2) Σχολαστικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων για τη στατικότητα και καταλληλότητά τους και εκπόνηση τώρα! -όπως επισήμανε- ενός προγράμματος επισκευών , αναστήλωσης και ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων όπου απαιτείται. 


3) Να δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και δωρεάν συνδέσεις ίντερνετ σε όλους τους μαθητές προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης όσο διαρκέσουν, αφού αποδεικνύεται ότι μόνο ένα ποσοστό έχει σήμερα αυτή τη δυνατότητα.


Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση συμφώνησε και θα πάρει μέρος στη σύσκεψη του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων την Τετάρτη 18/11, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινού πλαισίου μέτρων και διεκδικήσεων, τα οποία θα συζητηθούν και θα παρθούν σχετικές αποφάσεις σε νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 20 Νοέμβρη.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Κορωνοϊός - Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές της πανδημίας.Το ίδιο να ισχύσει και εδώ και όχι μόνο για τους αρνητές, αλλά και σ' αυτούς που ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν να προστατευτεί η υγεία και η ζωή των απλών ανθρώπων, προσκαλούν κόσμο να συμμετάσχει σε απαγορευμένες από την πολιτεία, πορείες και διαδηλώσεις, βόμβες διασποράς του κορονοϊού.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required