16 Νοε 2020

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών: "Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, αναλογιζόμενοι τις ανάγκες και τους φόβους τους"

Τους προβληματισμούς του για το θέμα της εκπαίδευσης στη Σάμο, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου, και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

 

Μετά τον ισχυρό και καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 πολλές είναι  οι ζημιές σε σχολεία του νησιού, ενώ υπάρχουν πολλοί μαθητές και συνάδελφοί μας που  υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους, κάποια μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα.

 

Σε προηγούμενο κείμενό μας είχαμε τονίσει ότι ζητάμε ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι κρίσιμο θέμα τα παιδιά, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αφήνει ο σεισμός στα σπίτια τους, να συνεχίσουν το σχολείο, να μη χάσουν και πάλι την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία μετά το περσινό lockdown λόγω της πανδημίας.

 

Στη σεισμόπληκτη Σάμο, όπου  για μαθητές  και συναδέλφους  δεν είναι το ίδιο εύκολη η πρόσβαση στο διαδίκτυο και  στον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, θεωρούμε πως δε θα πρέπει να είναι προτεραιότητα μας  η δημιουργία  ψηφιακών τάξεων και μαθημάτων, αλλά το να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία για ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Το Σάββατο 14/11/20 η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε το κλείσιμο των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων. Οι σχολικές  μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργιάς τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. 

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει σταλεί από το ΥΠΑΙΘ, οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων διαμορφώνουν το εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις υπουργικές αποφάσεις που το καθορίζουν και το αποστέλλουν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Οι εξελίξεις τρέχουν και καλούμαστε να ξεκινήσουμε την Τετάρτη σύγχρονη τηλεκπαίδευση σε καθημερινή βάση και σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

1. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αν. Σάμου ομόφωνα αποφάσισε ότι η  διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης δεν ενδείκνυται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεδομένου ότι πολλοί μαθητές έχουν μετακινηθεί από μόνιμες κατοικίες και δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης  όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεφωνική σύνδεση. Έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού να επικοινωνεί με τους μαθητές με όποιο πρόσφορο τρόπο επιθυμεί.

 

2. Επιπρόσθετα, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές έως και 20/11/20. Επομένως, δεν είναι ασφαλές προσωρινά να παρευρίσκονται στα σχολικά κτήρια οι εκπαιδευτικοί που θα χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις υποδομές του σχολείου τους για τις ανάγκες της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

 

Οι εκπαιδευτικοί της Σάμου είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, αναλογιζόμενοι τις ανάγκες και τους φόβους τους. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της τοπικής κοινωνίας, των σχολείων τους και των μαθητών τους, γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε οικογένειας (τέκνα - πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες) είναι εκείνοι που πρέπει να αποφασίσουν τον ορθότερο παιδαγωγικό τρόπο για τη συνέχιση των μαθημάτων (σύγχρονα – ασύγχρονα – τρόπος - χρόνος ), έτσι ώστε να μην μείνει εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας ούτε ένα παιδί.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required