20 Νοε 2020

"Συμπαράταξη Πολιτών": Κυβερνητική απραξία και αυτοδιοικητική ασυνεννοησία

Για αδράνεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» και παράλληλα αναφέρει πως παρατηρείται απουσία συντονισμού μεταξύ των τοπικών παραγόντων.

Η παράταξη αναφέρει:

«Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 2 Νοεμβρίου υπέβαλε αίτημα για συζήτηση του θέματος του καταστροφικού σεισμού της Σάμου στο ΠΣ. Στόχος της συζήτησης δεν θα ήταν απλά η κατάθεση της συμπάθειας μας σε θύματα και πληγέντες, αυτό το κάναμε από την πρώτη ημέρα, αλλά η συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για όσα πρέπει να γίνουν άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αξιοποιώντας και την εμπειρία από τον σεισμό της Λέσβου το 2017.

Δυστυχώς σήμερα, είκοσι-μία ημέρες μετά το σεισμό, είμαστε μάρτυρες της ουσιαστικής απουσίας της κυβέρνησης, αλλά και της απουσίας συντονισμού μεταξύ των τοπικών παραγόντων, ενώ η Περιφερειακή Αρχή παραμένει απούσα. Ας μην βιαστούν να μας απαντήσουν περί αρμοδιοτήτων γιατί δεν πρόκειται περί αυτού. Όπως από την αρχή υποστηρίξαμε η Περιφέρεια οφείλει να εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Σάμου και να πιέσει, ώστε αυτό να υλοποιηθεί από τους κατά νόμο αρμόδιους, που όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται κάτω από καθημερινό έλεγχο.

Ο ρόλος της Περιφέρειας γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικός με δεδομένη τη κυβερνητική απραξία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required