30 Νοε 2020

Έρευνα Ερωτηματολογίου για τον σεισμό & το φαινόμενο τσουνάμι στη Σάμο

Το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια της έρευνας για το σεισμό και το τσουνάμι, διεξάγει έρευνα ερωτηματολογίου που απευθύνεται στους κατοίκους ή επισκέπτες των νησιών που βίωσαν τη σεισμική δόνηση και το τσουνάμι και έγιναν αποδέκτες του γραπτού μηνύματος προειδοποίησης για τσουνάμι από τη ΓΓΠΠ.

Σκοπός της έρευνας είναι να μελετηθεί και αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του μηνύματος και εγκατεστημένου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στο Αιγαίο και να συλλεγούν πληροφορίες για πιθανά πρόδρομα ή δευτερογενή φαινόμενα του σεισμού.

Απώτερη επιδίωξη της έρευνας είναι η βελτίωση της ετοιμότητας και εκπαίδευσης του πληθυσμού για την ορθή συμπεριφορά προστασίας από τέτοια φαινόμενα και τη μείωση της τρωτότητας σε αυτά.

«Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που έζησαν το φαινόμενο στα νησιά της Σάμου, Χίου, Ικαρίας, Λέσβου, Πάτμου, Κω, Ρόδου, Άνδρου κ.ά. και ζητούμε να καταθέσουν την εμπειρία και τη γνώμη τους με ψυχραιμία, ένα μήνα μετά το γεγονός.

Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας και δεν πρόκειται να διατεθούν σε τρίτους για οποιονδήποτε λόγο. Η συμπλήρωση του e-mail για κάθε συμμετέχοντα είναι προαιρετική, κρίνεται ωστόσο σκόπιμη για την περίπτωση που απαιτηθούν περισσότερες πληροφορίες για τους σκοπούς της έρευνας», αναφέρει το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ερωτηματολόγιο είναι αναρτημένο εδώ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required