6 Νοε 2020

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: «Ελπίζουμε ότι θα συνετιστεί η κυβέρνηση και στο μέλλον»

Με αφορμή την πανδημία και την σεισμόπληκτη Σάμο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και η επιστημονική του ομάδα, η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση του πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για το φλέγον ζήτημα της σεισμόπληκτης Σάμου, όσο αφορά την ειδική μεταχείριση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή στο χειρισμό της πανδημίας και όχι μόνο.

Εάν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία, για την Πανδημία δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα στο χείλος του γκρεμού.

Ελπίζουμε ότι θα συνετιστεί η κυβέρνηση και στο μέλλον και θα πράξει το ίδιο και για τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική και σαμιακή κοινωνία και θα υιοθετήσει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι οποίες είναι πολλές και συγκεκριμένες.»

2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Στο Σαμιακόν Βήμα αρχίσατε την εφαρμογή της λογοκρισίας;;. Χθεσινό μου σχόλιο επνίγει.

Αγγελος είπε...

Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μία από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η αντιπολίτευση πρέπει να εκφράζεται. Αλλά χρέος της είναι επίσης, όταν επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης.
Σχέδιο εφικτό και σε θέση να βελτιώνει τις εσφαλμένες κυβερνητικές πολιτικές. Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται. Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση.
Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία.
Για τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Για τα θέματα υγείας μου αρκεί να θυμηθώ την έλλειψη κλινοσκεπασμάτων στα νοσοκομεία επί των ημερών Πολάκη.
Διαφωνία Σόφιας και Σκοπίων για «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, που ο Ζάεφ λέει πως αναγνώρισε η Ελλάδα.Η κυβέρνηση Μπορίσοφ στη Σόφια,ζητάει από τα Σκόπια να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες και ν’ αποδεχτούν πως ο σλαβικός πληθυσμός είναι βουλγαρικής καταγωγής. Οι βουλγαρικοί όροι έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα Σκόπια.
Να σημειωθεί πως η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα, που είχε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της «Μακεδονίας» το 1992, με την επισήμανση πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονικό» έθνος. Κάτι που ο Σύριζα χάρισε απλόχερα στα Σκόπια. Για τα Ελληνοτουρκικά να μας πεί ο Τσίπρας τι συζήτησε με τον Ερντογάν επί 2,5 ώρες σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required