12 Νοε 2020

Απομάκρυνση προσφύγων & μεταναστών ζητά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Στάντζος, δήμαρχος ανατολικής Σάμου, σημείωσε ότι οι κάτοικοι διατηρούν την ψυχραιμία τους.

«Οι Σαμιώτες παλεύουν το μεταναστευτικό, τον Covid-19 και τους σεισμούς αυτήν την στιγμή».

Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός, αρκετές από τις υπηρεσίες του δήμου στεγάζονται πλέον σε σκηνές, ενώ τα σχολεία του νησιού παραμένουν κλειστά έως και τις 20 του μήνα λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας.

«Τα σχολεία έχουν μεγάλο πρόβλημα. Κάποιες σχολικές μονάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αναζητούμε χώρους και τρόπους προκειμένου να υπάρξει επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων».

Ο κ. Στάντζος, αναφερόμενος στη φωτιά στο ΚΥΤ του νησιού εχθές, σημείωσε ότι πρόκειται για εμπρησμό και ζήτησε από την κυβέρνηση να απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το νησί.

«Αυτό που θέλουμε είναι κάτι που μπορεί να κάνει άμεσα η κυβέρνηση. Να απομακρύνει από το νησί γύρω στους 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Βλέπουμε ότι έχουμε δύο πυρκαγιές, οι οποίες είναι και οι δύο από εμπρησμό μετά τον μεγάλο σεισμό».

Να σημειωθεί πως το MEGA στέκεται στο πλευρό των σεισμοπαθών με ειδικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα έτσι ώστε να στηριχθεί το νησί που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required