9 Νοε 2020

Αναζητώντας το κατάλληλο αυτοκίνητο

Όταν έρχεται η ώρα να αγοράσεις καινούριο όχημα είναι πολλά που πρέπει να σκεφτείς. Σημασία δεν έχει να δείχνει μόνο εντυπωσιακό αλλά να εξερευνήσεις όλες τις επιλογές που έχεις. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να σκεφτείς είναι τα χρήματα που διαθέτεις αλλά και οι καθημερινές σου ανάγκες.

Πρόκειται για μια επένδυση οπότε θέλει χρόνο για να πάρεις τη σωστή απόφαση. Δες μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν:


Τα κυβικά

Ένα μικρό αυτοκίνητο είναι σίγουρα πιο οικονομικό, εκτός αν ανήκει σε κάποια πολυτελή κατηγορία. Καταναλώνει λιγότερα καύσιμα και αρκετά είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευρύχωρα και να μπορέσει μια οικογένεια με παιδιά να κάνει άνετο ταξίδι. Απόφυγε ένα 3θυρο αυτοκίνητο αν έχεις παιδιά ή σκέφτεσαι να αποκτήσεις γιατί δεν είναι καθόλου πρακτικό να τραβάς συνεχώς το κάθισμα.

Τα χρήματα που διαθέτεις


Θα δώσεις προκαταβολή, θα το αγοράσεις με δόσεις ή έχεις όλο το ποσό; Υπάρχει ο κανόνας που λέει ότι η μηνιαία δόση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού σου έτσι ώστε να σου μένουν χρήματα για να καλύψεις τις υπόλοιπες ανάγκες σου.

Συντήρηση

Υπάρχουν αυτοκίνητα που ετησίως θέλουν λιγότερα χρήματα για σέρβις από άλλα, και είναι θέμα κατασκευαστή. Το ίδιο ισχύει και με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου που μπορεί οι τιμές τους να διαφέρουν σημαντικά.

Καινούριο ή μεταχειρισμένο;

Χρειάζεται πολύ έρευνα και τύχη για να πετύχεις μια συμφέρουσα αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Πρέπει να το δει μηχανικός οπωσδήποτε και να ζητήσεις όλο το ιστορικό συντήρησης για να ξέρεις τι φθορές έχει εμφανίσει, αν έχει τρακαριστεί κλπ. Απόφυγε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες πριν φτάσει στα χέρια σου.


Καύσιμα

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής που έχεις, καθορίζονται και τα καύσιμα. Αν κάνεις καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στην πόλη, αν το χρησιμοποιείς συχνά για μεγάλα ταξίδια, όλα παίζουν ρόλο και για κάθε κατάσταση υπάρχει το κατάλληλο. Εκτός από βενζίνη, υπάρχει το diesel και το υγραέριο.

Έρευνα αγοράς

Η τεχνολογία σε γλιτώνει χρόνο από επισκέψεις και ραντεβού, μιας και οι περισσότερες εκθέσεις αυτοκινήτων υπάρχουν online. Μπορείς με την ησυχία σου να ψάξεις τεχνικά χαρακτηριστικά, να δεις βίντεο με την παρουσίαση τόσο στην οδήγηση όσο στον εσωτερικό χώρο, ακόμα και να κάνεις συζήτηση εξ αποστάσεως με κάποιον εκπρόσωπο. Επιπλέον ανακαλύπτεις κριτικές για κάθε αυτοκίνητο από οδηγούς αλλά και ειδικούς στα αυτοκίνητα.

Η σύγκριση ανάμεσα σε αυτοκίνητα με παρόμοιες προδιαγραφές είναι επίσης χρήσιμη γιατί βλέπεις στοιχεία που δεν γνώριζες και η απόφασή σου γίνεται πιο εύκολη.

Καλή συμφωνία


Κάθε εταιρεία προσφέρει διαφορετικά προνόμια και πακέτα με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Καλύτερη χρηματοδότηση, δώρο αναλώσιμα όπως το ραδιόφωνο και ο συναγερμός αλλά και λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν την πιο ανταγωνιστική, φαινομενικά, προσφορά να μην είναι και τόσο καλή τελικά. Όταν είσαι κοντά σε κάποια απόφαση, επισκέψου την έκθεση αυτοκινήτου και ειδικά στα μεταχειρισμένα οχήματα, μπορεί και να πετύχεις χαμηλότερη τιμή.

Άρθρο από Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Maxxparts.gr (διαφημιστική καταχώρηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required