25 Δεκ 2020

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου - Εντατικοί έλεγχοι κατά την εορταστική περίοδο

Εντατικοί έλεγχοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων. Οι έλεγχοι αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν καθημερινά ελέγχους στο σύνολο της επικράτειας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.



Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της δημόσιας υγείας, έχει δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στις Υπηρεσίες της, για την εντατικοποίηση αντίστοιχων ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους σε δημόσιους χώρους, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε οδικά δίκτυα, τόσο στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια.

Ωστόσο, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε στην προσπάθεια αυτή, τηρώντας τους κανόνες και τα πρωτόκολλά που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους πολίτες ότι επιβάλλεται:


· Η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

·Περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω για μετακινήσεις, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

· Απαγόρευση μετακίνησης, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφέρειας, με εξαίρεση τη μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι υπαρκτός και απειλεί ευθέως το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας, ως εκ τούτου αποτελεί θέμα κοινωνικής συνείδησης και πρωτίστως ατομικής ευθύνης, να υψώσουμε τείχος προστασίας για εμάς, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και μια νέα Χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required