10 Δεκ 2020

Τη λήψη έκτακτων μέτρων στη Σάμο για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού ζητά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου απέστειλε σήμερα αίτημα στα αρμόδια υπουργεία και στον ΕΟΔΥ, αναφορικά με τη λήψη έκτακτων μέτρων για την απoφυγή μετάδοσης του COVID-19.

Ο δήμος αναφέρει πως "λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων COVID-19, στον τοπικό πληθυσμό, εξαιτίας αφίξεων πολιτών από άλλα μέρη της χώρας, θεωρούμε αναγκαία τη λήψη των κάτωθι μέτρων:

• Την άρση εξαίρεσης ελεύθερης μετακίνησης από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Συγκεκριμένα, να επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε μόνιμους κατοίκους, φοιτητές, σώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και συνεργεία αποτελούμενα από επιστημονικό και πολιτικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιθεώρηση ή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού.

• Τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού, (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά στο τοπικό πληθυσμό.

• Την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε προσωπικό και την διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης.

• Τη λειτουργία χώρου καραντίνας για τα άτομα που βρίσκονται στο νησί ως επισκέπτες, στερούμενα μόνιμης στέγασης και αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ή απαιτείται η απομόνωσή τους για το απαραίτητο διάστημα περιορισμού των μετακινήσεών τους.

• Πλήρη μετεγκατάσταση εκτός νησιού όλων των προσφύγων/μεταναστών και κλείσιμο του ανοιχτού ΚΥΤ της πόλεως Σάμου.

Είναι προφανές, ότι η διενέργεια τεστ, κυρίως στις πύλες εισόδου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη υψηλής προτεραιότητας, και το ουσιαστικά μοναδικό εργαλείο περιορισμού διασποράς του Covid-19 σε ένα νησί, που λόγω της έκτακτης ισχύουσας ανάγκης πολιτικής προστασίας, υποδέχεται συστηματικά ικανό αριθμό ατόμων από άλλες περιοχές της χώρας".

 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθε φορα τα ιδια .Πρωτα παθαινουμε κι υστερα μαθαινουμε.
Δεν μπορουμε επιτελους να ειμαστε πιο προνοητικοι σε πραγματα που ηδη εχουμε εμπειρια;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required