24 Ιαν 2021

Στον Alpha τα Σαμιώτικα κρασιά που ωριμάζουν στον βυθό της θάλασσας

Τον Νίκο Βακάκη, που διατηρεί οινοποιείο στο νησί μας και τα κρασιά που φέρουν το όνομα Καλυψώ, τα οποία βρίσκονταν βυθισμένα για περίπου 2 χρόνια στον βυθό της θάλασσας, φιλοξένησε η εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" στον  alpha.

 

Mιλώντας στην εκπομπή ο κ. Βακάκης ανέφερε: «Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε για τον χαρακτήρα του κρασιού, αλλά και για το γεγονός πως οι συνθήκες επέτρεψαν σ' ένα λευκό μοσχάτο να διατηρήσει τη φρεσκάδα του. Ενώ είναι παραγωγής του 2016, νομίζει κάποιος πως είναι του 2019 ή του 2020».

 

Να σημειωθεί πως τα κρασιά είναι συλλεκτικά, και κάποιος μπορεί να τα προμηθευτεί επικοινωνώντας με το οινοποιείο, στην τιμή των 70 ευρώ ανά φιάλη.





1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Ο Θαλασσίτης Submerged είναι ένα κρασί 100% Ασύρτικο βυθισμένος στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους για 5 ολόκληρα χρόνια.
Το 2009 η Γαία Οινοποιητική ξεκίνησε να βυθίζει στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι, από 450 φιάλες «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ» από την κάθε εσοδεία. Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας , αφήνονται να παλαιώσουν μακριά από το φως & την όποια επίδραση του οξυγόνου. Σήμερα, σε βάθος 25 m, έχει ήδη σχηματιστεί ένα υποβρύχιο κελάρι που φιλοξενεί 5 διαφορετικές εσοδείες με φιάλες που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή για ένα κρασί ωριμασμένο στο κελάρι των γοργονών του βυθού της Σαντορίνης, οι οποίες όμως δεν επέτρεψαν τη διάσωση όλων των φιαλών. Από την πρώτη εσοδεία που βυθίστηκε, αυτή του 2009, μόλις 3 φιάλες μπόρεσαν να γυρίσουν στην επιφάνεια το 2014. Ευτυχώς από τις εσοδεία του 2010 & 2011 ανασύρθηκαν από τον βυθό 258 & 218 φιάλες αντίστοιχα και λίγες απ’ αυτές βρίσκονται σήμερα εδώ.
Το αποτέλεσμα της 5ετούς παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Το κρασί έχει μια καπνιστή αρωματική διάσταση με νότα υδρογονανθράκων. Η γεύση του έχει μαλακώσει εντυπωσιακά παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί ενώ αντίθετα το χρώμα του δείχνει ακόμα μια απατηλή νιότη ενώ ταυτόχρονα κάθε διάσταση οξείδωσης είναι εντελώς απούσα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required