11 Ιαν 2021

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των μαθημάτων

Ενημερωτικό σημείωμα για την έναρξη των μαθημάτων απέστειλε στις σχολικές μονάδες η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Αλεξία Εμμανουηλίδου.

 

Το σημείωμα αναφέρει:

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό σε όλους!


τη Δευτέρα 11-1-2021 ανοίγουν ξανά οι σχολικές μονάδες και ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα μετά από μία παρατεταμένη περιόδο εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης.

Η υπηρεσία οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους εκπαιδευτικούς που με υπευθυνότητα και συνέπεια συνέβαλαν στη συνέχιση των μαθημάτων και έδωσαν στους μαθητές τη δυνατότητα να κάνουν μάθημα παρόλες τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης.

Από τη Δευτέρα τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις.

Τα μέτρα ασφάλειας ωστόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον covid οφείλουμε όλοι να εξακολουθήσουμε να τα τηρούμε με υπευθυνότητα και με συνέπεια.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα ακόλουθα:


Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας
Οι αποστάσεις
Η τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ
Οι ομάδες διαχείρισης στα σχολεία περιστατικών covid


Επίσης, εθελοντικά όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν προληπτικά τεστ .Υπάρχει σχετική πλαφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ενώ ο Δήμος Δυτικής Σάμου έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι οι εκπαιδευτικοί "
θα μπορούν να επισκέπτονται το Σάββατο από τις 11:00 π.μ. έως και την 13:00 μ.μτο Κ.Υ.Κ για να υποβάλλονται στο τεστ καθώς και την Κυριακή κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό."


Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου μας έχει ενημερώσει ότι έχει προσφέρει 3000 τεστ στο νοσοκομείο Σάμου

Συνάδελφοι όλοι μας αντιμετωπίσαμε τον καταστροφικό σεισμό και τις συνεπειές του στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για μία ακόμη φορά η υπηρεσία οφείλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους διευθυντές και τις διευθύντριες καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς   για τις ασκήσεις ετοιμότητας που είχατε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και τη διαχείριση την ημέρα του μεγάλου σεισμού.

Επιστρέφοντας στα σχολεία οι ασκήσεις ετοιμότητας επαναλαμβάνονται,ανά τακτά διαστήματα με διάφορα σενάρια και τα μνημόνια διαχείρισης τα θέτουμε ακόμη για μία φορά υπόψη των  Συλλόγου Διδασκόντων , γονέων και  μαθητών.

Για τις σχολικέςμονάδες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές οι Δήμοι έχουν λάβει αποφάσεις τις οποίες έχουμε ήδη αποστείλει.


Για κάποια σχολεία θα παραταθεί η τηλεκπαίδευση για λίγες ημέρες αφού εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Αναμένουμε άμεσα τις καταστασεις για τη μετφορά των μαθητών από όσα σχολεία δεν τις έχουν στείλει.

Η υπηρεσία ελπιζουμε σύντομα να επιστρέψει στα γραφεία της 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΌΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΉ ΠΟΥ ΔΕΊΞΑΤΕ ΌΛΟ ΤΟ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΌΜΑΣΤΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΆΣΩΣ

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ

Με εκτίμηση


Εμμανουηλίδου Αλεξάνδρα
Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Σάμου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required