16 Ιαν 2021

Τι αποφασίστηκε για τη λειτουργία των σχολείων στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χτες αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση της επιτροπής παιδείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με γνώμονα την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία τους, ως παρακάτω:

 

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος μεταφέρεται στο δεύτερο Δημοτικό Σχολείο και εάν δεν χωράει, που αυτό θα το αποφασίσει η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην Πινακοθήκη και σε κοντέινερ.

 

Το Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα θα λειτουργήσει στο ισόγειο της σχολικής μονάδας, με αποκλεισμό μέρους του αύλειου χώρου του, με δεδομένο ότι ήρθησαν οι επικινδυνότητες στη διαδρομή που έχει υποδειχθεί στην Διευθύντρια του σχολείου.

 

Το Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνών θα λειτουργήσει στο ισόγειο με αυλισμό των μαθητών στο γήπεδο του μπάσκετ.

 

Το Δημοτικό σχολείο Χώρας θα λειτουργήσει με δύο (2) προκάτ αίθουσες στον αύλειο χώρου έναντι του κτιρίου του σχολείου και σε αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού σχολείου Μυτιληνιών . Το 3ο τμήμα του Νηπιαγωγείου Χώρας θα λειτουργήσει σε προκάτ αίθουσα στον αύλειο χώρο του σχολείου Χώρας.

 

Το Δημοτικό σχολείο Κοκκαρίου θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

 

Το 3ο Δημοτικό σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

 

Το δημοτικό Αγίου Κωνσταντίνου λειτουργεί κανονικά από την Πέμπτη 14/1/2021 .

 

Τέλος, το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου θα λειτουργήσει στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σάμου.


Σύλλογος Γονέων 2ου δημοτικού σχολείου: Ελπίζουμε η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας  να διαχειριστεί με λογική την ασφάλεια όλων των παιδιών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού συμβουλίου.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 


Διαπιστώσαμε ακόμα μια φορά από τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και οι εκλεγμένη τοπική αυτοδιοίκηση, πως θα έπρεπε να είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης παρά να κάθονται και να αναλώνονται σε αίολες συζητήσεις. 


Κατάφεραν για ακόμη μια φορά να πετάξουν την απόφαση για την ασφάλεια που αφορά τις ζωές 311 παιδιών να διαχειριστεί από έναν μόνο φορέα, δηλαδή τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η οποία θα πρέπει να ενδώσει σε προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς από έναν Σύλλογο Γονέων που δεν βάζει μπροστά το κοινό καλό παρά τον προσωπικό του εγωισμό. 


Μπράβο στην αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου που δια της απουσίας της έλαμψε. 


Ελπίζουμε η Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας που της έλαχε ο κλήρος να διαχειριστεί με λογική την ασφάλεια όλων των παιδιών. 


Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τους γονείς του σχολείου μας που έχουν σταθεί σοβαροί και δεν έχουν αναλωθεί στις ανακρίβειες και τα ψεύδη που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής δικτύωσης για το σύλλογο μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required