14 Ιαν 2021

Πολιτική Προστασία Σάμου - Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το έκτακτό δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης έως και την Παρασκευή θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το Σάββατο, 16, και την Κυριακή 17 Iανουαρίου, θα εκδηλωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις βορείους άνεμους εντάσεως 7- 8 μποφόρ.

 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας, προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

 

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. 

 

Τέλος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για δημιουργία παγετού τις πρωινές και τις βραδινές ώρες το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18-1-2020 στο επαρχιακό δίκτυο των χωρίων που βρίσκονται σε υψόμετρο από 400 μέτρα και άνω. Για αυτό τον λόγο παρακαλούμε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις προς αποφυγή ατυχημάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required