25 Ιαν 2021

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου: Είδος πολυτελείας τα ιατρικά γάντια

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κυβερνητική πολιτική που ασκείται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, και αναφέρει πως βάζει καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και ασθενών. 

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρει:

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους εργαζόμενους η ανάλγητη προκλητική και επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργείου, της 2ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου, που έχουν αφήσει εδώ και μήνες τους εργαζόμενους χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, κυρίως σε γάντια. 

Από τον Αύγουστο του 2020 τα γάντια για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου είναι είδος πολυτέλειας, αφού δίνονται με το σταγονόμετρο και δεν επαρκούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν ενδείκνυται για Νοσοκομειακή χρήση, σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι, για να μπορούν να δουλέψουν και να προστατευτούν, τα αγοράζουν και τα πληρώνουν από την τσέπη τους. 

Η χρήση γαντιών από τους εργαζόμενους στην Υγεία επιβάλλεται, όπως και η συχνή αλλαγή για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών για την αποφυγή διασπορά λοιμώξεων. 

Απαιτούμε: 

- Τώρα να προμηθευτεί το Νοσοκομείο όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, και κυρίως γάντια για νοσοκομειακή χρήση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required