27 Ιαν 2021

Ζητούν τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων

Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ώστε να αναχαιτιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Είναι απαραίτητο να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις και όχι μετακινήσεις όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και συγκεκριμένα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και το Κέντρο Υγείας στο Βαθύ της Σάμου, επίσης είναι αναγκαίο να υπάρξουν και κινητές μονάδες εμβολιασμού, που θα εξυπηρετήσουν κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και τα δύο Γηροκομεία του νησιού μας. 

Αντί για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να καλυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία, η Κυβέρνηση μπαλώνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας μέρος των κενών, με μετακινήσεις προσωπικού από νομό σε νομό, αλλά και μεταξύ τμημάτων των νοσοκομείων. Με την ίδια τακτική επιχειρεί τώρα να στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα, μετακινώντας γιατρούς και νοσηλευτές από τις ήδη υποστελεχωμένες δομές. Η συγκινητική προσφορά των συναδέλφων, που συμμετέχουν στον εμβολιασμό, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκρύψει την χρόνια υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας. 

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο μόνο το Νοσοκομείο της Σάμου. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν οι δόσεις εμβολίων και να ενισχυθεί ουσιαστικά και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να μπορεί να συνεισφέρει στον εμβολιασμό, αλλά και στην παρακολούθηση των εμβολιασθέντων και των ήπιων κρουσμάτων. 

Δεν θα επιτρέψουμε σε αναγκαστική-απλήρωτη-υπερωριακή απασχόληση συναδέλφων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required