5 Ιαν 2021

Άνοιγμα σχολικών μονάδων - Δήμος Δυτικής Σάμου έτοιμος, Δήμος Ανατολικής Σάμου τι;

Ο χρόνος τρέχει εναντίον μας, αφού μας χωρίζουν μόλις λίγα 24ωρα από την έναρξη της διά ζώσης λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η 11η Ιανουαρίου αποτελεί, απ’ ότι όλα δείχνουν, πολύ δύσκολη ημερομηνία όσον αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Καθημερινά εμφανίζονται εκ νέου (;) προβλήματα που δυσκολεύουν ολοένα το άνοιγμα των σχολείων.

 

Το σχολείο Κοκκαρίου που έχει χαρακτηριστεί Γ΄ από τους μηχανικούς (απαιτείται μεταστέγαση), το σχολείο Παγώνδα που και γι’ αυτό θα χρειαστούν 3 κοντέινερ για τη λειτουργία του, η «κόντρα» για τη μεταστέγαση των μαθητών του Δημοτικού Βαθέος που δεν φαίνεται να μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι στο κτήριο του 2ου Δημοτικού πόλεως Σάμου, η μεταστέγαση, έστω και προσωρινή, των μαθητών του Δημοτικού Χώρας στο σχολείο των Μυτιληνιών, έχει τα εμπόδιά του, αφού κάτι παρουσιάστηκε και σε αυτό που είχε αρχικά διαφύγει από τον έλεγχο. Ακόμη και οι σχολικές μονάδες που χαρακτηρίστηκαν Β΄ (χρήζουν επισκευών), ίσως καθυστερήσουν περαιτέρω, αν και είναι δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωση εργασιών ενώ τα σχολεία θα βρίσκονται εν λειτουργία. 

 

Απανωτές συσκέψεις (αύριο Τετάρτη των Φώτων, θα έχουμε την 3η κατά σειρά στο Δήμο), όπου συζητείται η κατάσταση και οι τυχόν λύσεις, που με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ίσως οδηγήσουν τον δήμαρχο, κ. Γ. Στάντζο, στην «εύκολη» λύση, να ζητήσει παράταση στο άνοιγμα των σχολείων; Ελπίζουμε όχι.

 

Στον Δήμο Δυτικής Σάμου η κατάσταση (βεβαίως υπήρξαν μικρότερης εμβέλειας προβλήματα στο κτηριακό σκέλος μετά τον σεισμό), είναι πολύ καλύτερη, αφού έχουν δρομολογηθεί εγκαίρως λύσεις για όλα τα προβλήματα που δίνουν, εκτός απροόπτου, τη δυνατότητα έναρξης κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα. 

 

Να σημειωθεί ότι ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας που υπήρχε με την, μέχρι χθες, υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη (είχε επισκεφθεί τη Σάμο την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, 48 ώρες μετά το σεισμό), έχει απολεσθεί, αφού ο πρωθυπουργός, στον πρόσφατο ανασχηματισμό, την τοποθέτησε υφυπουργό στο υπουργείο Τουρισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required