10 Ιαν 2021

Oλοσέλιδο αφιέρωμα της Realnews στους χυμούς Gia...giamas

Mε τίτλο «Από τη Σάμο στις αγορές του κόσμου» η εφημερίδα Realnews αφιερώνει ολοσέλιδο ρεπορτάζ στην ιστορία της σαμιώτικης εταιρείας παραγωγής φυσικών αναψυκτικών Giagiamas, που κατάφερε να πωλεί τη σπιτική λεμονάδα στην Ιταλία, Βρετανία, Σιγκαπούρη και στη μακρινή Αυστραλία.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «με σήμα κατατεθέν το πρόσωπο της γιαγιάς τους και την ανάμνηση των παιδικών τους γεύσεων, τρία αδέλφια από τη Σάμο, δημιούργησαν τα φυσικά αναψυκτικά. Δίνονταν, λοιπόν, σάρκα και οστά σε ένα προϊόν που μέχρι πρότινος παρασκευάζονταν μόνο στην κουζίνα της κυρίας Μαρίκας, ο Κωνσταντίνος, ο Ζαφείρης και ο Γιώργος Αγαδάκης, κατάφεραν πριν από έξι χρόνια να λανσάρουν στην αγορά την πρώτη τους σπιτική λεμονάδα και σε πολύ μικρό  διάστημα κατάφεραν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ιταλία, Βρετανία, Αίγυπτο, στο Κατάρ, στη Σιγκαπούρη και στην Ταϊλάνδη, ενώ πριν λίγες ημέρες τα Gia...giamas  ταξίδεψαν μέχρι τη μακρινή αγορά της Αυστραλίας.


Μάλιστα τα τρία αδέλφια που έχουν ως φιλοσοφία ζωής την ένωση των υλικών με την κουλτούρα είτε μιας χώρας, είτε μιας οικογένειας, αποφάσισαν όχι μόνο να τιμήσουν τη δική τους γιαγιά, Μαρίκα, με καταγωγή από το Καρλόβασι, η οποία σήμερα είναι 93 ετών, αλλά και να συνδυάσουν το όνομα των προϊόντων τους με το γενναιόδωρο «γεια μας», το οποίο είναι συνυφασμένο με την ελληνική κουλτούρα».

 

Το αφιέρωμα αναφέρεται στις διακρίσεις, με την προϊοντική γκάμα διαρκώς να αυξάνεται, έχοντας ως βασικό κριτήριο την εποχικότητα της πρώτης ύλης, δηλαδή των ελληνικών φρούτων, τα οποία προμηθεύονται αποκλειστικά από ‘Ελληνες παραγωγούς.

 

Στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ δίνεται, επίσης, έμφαση στην ιστορία της εταιρείας, τα προϊόντα της οποίας πριν έξι χρόνια τοποθετήθηκαν αρχικά σε καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία της ελληνικής επικράτειας και πλέον βρίσκονται σε δημοφιλή καφέ και ξενοδοχεία του εξωτερικού.

 

Kαι το αφιέρωμα καταλήγει: «Η σπιτική ιδέα της γιαγιάς Μαρίκας έμελλε να είναι η επιτυχημένη συνταγή των προϊόντων με τα τρία αδέλφια να κρατούν με αυτόν τον τρόπο όπως χαρακτηριστικά λένε ‘’τις παιδικές τους αναμνήσεις ζωντανές’’. Επιπλέον, ακόμη και ο τρόπος σερβιρίσματος των φυσικών αναψυκτικών σήμερα είναι ακριβώς ο ίδιος με τον τρόπο που τους τα προσέφερε η γιαγιά τους όταν ήταν μικροί. ‘’Βάζουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό, αραιώνουμε με νερό, προσθέτουμε τα παγάκια και το απολαμβάνουμε. Το γεγονός ότι κρατήσαμε αναλλοίωτη τη συνταγή της είναι αυτό που την έχει χαροποιήσει περισσότερο και σίγουρα η αναγνωρισιμότητα αυτής της έχει δώσει πολλά χρόνια ζωής’’, καταλήγει ο επιχειρηματίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required