19 Φεβ 2021

10 κενές θέσεις Αξιωματικών στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Βορείου Αιγαίου

Επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση Αξιωματικών Ε.Α. Β. Αιγαίου, ζητώντας τη στελέχωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, καθώς όπως αναφέρει υπάρχουν 10 κενές οργανικές θέσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

Κύριε Αρχηγέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ανωτέρω (α) σχετικού, εντός 10ημέρου από την κύρωση των πινάκων ετήσιων κρίσεων των Υπαστυνόμων B, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων, εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, καταρτίζει αριθμητικούς πινάκες με τις κενές κατά βαθμό οργανικές θέσεις Αξιωματικών (Υπαστυνόμων και Αστυνόμων Β΄), που πρέπει να πληρωθούν κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις. 

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Είναι γνωστά τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών η επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών.

Ενώ οι καταστάσεις απαιτούν αυξημένη παρουσία Αξιωματικών, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα μια (1) θέση Αστυνόμου και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Λέσβου, τέσσερις (4) θέσεις Αστυνόμων και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Χίου και και τρεις (3) θέση Αστυνόμων στη Δ.Α. Σάμου. 

Επιπρόσθετα, η στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου με 580 Συνοριακούς Φύλακες, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων Αξιωματικών σε αυτές, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών, ιδίως ως προς τον αναγκαίο έλεγχο και εποπτεία του προσωπικού. 

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως θέσετε τα ανωτέρω στο αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών κατά τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2021.

Πηγή: Πολίτης Χίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required