2 Φεβ 2021

Προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας – Περιορίστε τις μετακινήσεις

Αυτή την στιγμή μια μεγάλη μεγέθους σε ένταση καταιγίδα πλήττει την νήσο Σάμο, και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα υπολογίζεται να διαρκέσει 24 ώρες, τονίζει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. 

"Παρακαλούμαι να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας στο ελάχιστο, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών, και να αποφεύγεται να διασχίζεται δρόμους από όπου περνάνε χείμαρροι. 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποίησε επιτόπιες αυτοψίες και ήδη τα μηχανήματα έργου της Π.Ε Σάμου και των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου επιχειρούν. 

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνουμε διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας. 

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους, και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα", αναφέρει. 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required