16 Φεβ 2021

Αίτημα δημιουργίας ΕΜΑΚ Αιγαίου στη Σάμο

Με το Προεδρείο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, 16/2, στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης προκειμένου να συζητήσει το αίτημα για δημιουργία ΕΜΑΚ Αιγαίου με έδρα τη Σάμο. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ντίνος Γεώργιος, ο γραμματέας Καλέλλης Χρήστος και ο οργανωτικός γραμματέας Αφαλωνιάτης Παναγιώτης, οι οποίοι έθεσαν στον Περιφερειάρχη το θέμα και ζήτησαν την παρέμβαση του.


Ο κ. Μουτζούρης επικοινώνησε με τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη ενημερώνοντάς τον για το αίτημα των Πυροσβεστών, με τους δυο άντρες να συμφωνούν στην υλοποίησή του και να προγραμματίζουν τις από κοινού ενέργειες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Θεωρώ δίκαιο και απόλυτα λογικό το αίτημα των πυροσβεστών για την δημιουργία ΕΜΑΚ στο Αιγαίο, με έδρα στην Σάμο, πόσο δε μάλλον σε μια περίοδο όπου τα νησιά μας «βάλλονται» από σεισμούς και πλημμύρες και χρειάζονται στήριξη. Επικοινώνησα με τον κ. Στεφανάδη στην Σάμο και από κοινού θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει το θέμα προς όφελος των νησιωτών μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ΕΜΑΚ στην περιοχή μας:

«Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του στο να μας δεχτεί και να συζητήσουμε την δημιουργία ΕΜΑΚ στο Βόρειο Αιγαίο. Βρίσκεται πάντα κοντά μας και δίνει λύσεις άμεσα. Είμαστε η μόνη περιοχή Πανελλαδικά που δεν διαθέτει Ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισης καταστροφών και πλέον μετά τους σεισμούς και τις πλημμύρες που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στα νησιά μας αυτό κρίνεται επιβεβλημένο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required