14 Φεβ 2021

Θερμαινόμενοι χώροι στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την προστασία των ευπαθών ομάδων

Λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια» και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν βάσει των καιρικών προγνώσεων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προχωρά στη διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των συμπολιτών μας και ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα, από τις 08:00 αύριο το πρωί, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και συνεχώς, χωρίς διακοπή, ως τις 24:00 της 17ης Ιανουαρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες, διατίθενται η θερμαινόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλεως Σάμου, αίθουσα του νέου δημοτικού κτιρίου στο Πυθαγόρειο, καθώς και όλα τα κοινοτικά καταστήματα στις υπόλοιπες κοινότητες.


Στους χώρους αυτούς θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. 


Επίσης, έχει προβλεφθεί η αντιμετώπιση περιστατικού ΑΜΕΑ ή με κινητικά προβλήματα, ώστε να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο.


Τον συντονισμό της δράσης έχουν αναλάβει από κοινού η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.  Συμμετέχουν, επίσης, και όλες οι Κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Σάμου. 


Σε επιφυλακή θα βρίσκονται προσωπικό και μηχανήματα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, από τις Διευθύνσεις του Δήμου, τις οποίες και θα συντονίζουν οι Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.


Για όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα, κατά τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα : 2273353452 και 2273353535

και κατά τις απογευματινές- βραδινές ώρες στα τηλέφωνα: 6985874363 και 6975422847, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required