18 Φεβ 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή - Το ποσό της ενίσχυσης σε επιχειρήσεις της Σάμου

 Στα 7 δισ. ευρώ έχουν φτάσει οι χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής από τους πέντε κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, μετά τις τελευταίες πληρωμές ύψους 162 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων.

Ειδικότερα, στα στοιχεία που παρατίθενται, από το υπουργείο Οικονομικών αποτυπώνονται αναλυτικά, ανά Δ.Ο.Υ., το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους.

 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, από το επιτυχημένο αυτό εργαλείο, μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδικά Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.


Όσον αφορά τη Σάμο μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 35.330.398 ευρώ, συνολικά 2.727 Α.Φ.Μ

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών «αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες».




 Πηγή: https://www.businessdaily.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required