21 Φεβ 2021

Γ. Στάντζος: Ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος να κλείσει τα σχολεία

Άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ζητά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και τονίζει πως οι δήμοι δεν μπορούν να κλείσουν τα σχολεία.

 

Ο κ. Στάντζος αναφέρει πως το χθεσινό αίτημα και των δύο Δήμων του νησιού για άμεση αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έως τώρα δεν έχει ανταπόκριση όπως δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση για εφαρμογή στη Σάμο εγκαίρως αυξημένων περιοριστικών μέτρων.

 

«Θυμίζω πως σύμφωνα από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία. Επομένως ο Δήμαρχος δεν μπορεί να εκδώσει τέτοια απόφαση η όποια εν τη γενέσει της είναι ΑΚΥΡΗ», επισημαίνει και προσθέτει πως η ανησυχία όλων κορυφώνεται και καταλαμβάνει πλέον δικαιολογημένα και τους γονείς των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

«Καλούμε όλους τους δημότες μας και ιδίως τους γονείς των παιδιών να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να τηρούν τα μέτρα και τις υποδείξεις της πολιτείας», καταλήγει ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required