6 Φεβ 2021

Στους Φούρνους ο Πρωθυπουργός, στη Σάμο ο Μηταράκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία. Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, θέλει να στείλει μήνυμα από τα ακριτικά νησιά μας για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ακόμη και στις μικρότερες, πληθυσμιακά, περιοχές της χώρας. 


Από χθες Παρασκευή, 5/2, βρίσκονται στους Φούρνους μέλη της ομάδας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, του Νοσοκομείου Σάμου, με τον κοινό διοικητή των Νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας κ. Νίκο Στεφανή και επί 2 ημέρες θα εμβολιάσουν (οι Φούρνοι δεν διαθέτουν το δικό τους εμβολιαστικό κέντρο), μεγάλο μέρος του πληθυσμού ξεκινώντας από ηλικίες 18 ετών και άνω. Τον Πρωθυπουργό θα υποδεχθεί ο νέος δήμαρχος των Φούρνων (μετά τον πρόσφατο θάνατο του Γιάννη Μαρούση), κ. Δημήτρης Καρύδης.


Τα μέλη της εμβολιαστικής ομάδας με τον διοικητή κ. Ν. Στεφανή, λίγο πριν την αναχώρησή τους για Φούρνους με το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (Φωτο.: samostoday.gr)

 

Με ελικόπτερο στους Φούρνους

Η ανάρτηση στο Twitter από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει αρχικά από τους Φούρνους, όπου θα προσγειωθεί το ελικόπτερό του, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη γειτονική Θύμαινα. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Ικαρία, αρχικά τον Άγιο Κήρυκο και μετά τον Εύδηλο.


Στιγμιότυπα από τον εμβολιασμό των κατοίκων των Φούρνων



«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού που επιθυμεί να εμβολιαστεί θα είναι ισότιμος και καθολικός από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη», είναι η αρχή που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση. Ειδικά για τη νησιωτική Ελλάδα, το σχέδιο εμβολιασμού εξελίσσεται σε τέσσερις φάσεις. Πρώτα ξεκίνησε με τα 18 νησιά όπου υπάρχουν νοσοκομεία του ΕΣΥ, στις 11 Ιανουαρίου για το υγειονομικό προσωπικό και από τις 18 Ιανουαρίου για τους πολίτες, βάσει της ηλικίας τους.

Η δεύτερη φάση αφορά 13 νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 μόνιμων κατοίκων, όπως είναι η Ικαρία, και ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, με την ηλικιακή σειρά προτεραιότητας που εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια.

Η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 μόνιμους κατοίκους, όπως είναι οι Φούρνοι. Σε αυτά οι εμβολιασμοί είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την προσεχή Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Η τέταρτη φάση αναφέρεται σε συνολικά 42 νησιά, με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων, όπως η Θύμαινα.

Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης και οι 2 δήμαρχοι της Σάμου στους Φούρνους

Στους Φούρνους για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού έχουν μεταβεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης και οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, κ.κ. Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης.




Η «ινκόγκνιτο» επίσκεψη Μηταράκη

Και ενώ θα είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, χωρίς κάποα επίσημη ενημέρωση ή δελτίο Τύπου από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, αποφάσισε επίσκεψη στη Σάμο για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο νέο ΚΥΤ της περιοχής Ζερβού. Στις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου (απουσία του δημάρχου), ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν είχαν ενημερωθεί για τη συνάντηση εκπρόσωποι φορέων όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής ενώ άγνοια δήλωσε και η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κα Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη.

Αυτού του είδους οι «ινκόγκνιτο» επισκέψεις δημιουργούν προβληματισμούς και υποψίες για τον χειρισμό ενός τόσο σημαντικού θέματος όπως του μεταναστευτικού ζητήματος. Προφανώς ο κ. υπουργός και ο σαμιακής καταγωγής γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης, που τον συνοδεύει, επιλέγουν αυτή την περίοδο επισκέψεις και συναντήσεις χαμηλού προφίλ, ώστε να αποφεύγουν αντιδράσεις που συναντούν στα γειτονικά νησιά Χίου και Λέσβου, όσον αφορά στη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία μεταναστών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required