10 Φεβ 2021

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής των σταφυλιών μεταφέρεται πλέον στο οινοποιείο Καρλοβάσου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Σαμιακής Τηλεόρασης», είδηση που προκάλεσε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου, Γιάννης Σκούτας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του Συνεταιρισμού, επισημαίνοντας πως υπάρχει μελέτη για να μπει σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου, μιλώντας στη "Σαμιακή Τηλεόραση" ανέφερε: «Παρά την οικονομική κρίση που πέρασε, ο Συνεταιρισμός μπόρεσε εντός μιας πενταετίας να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας, σε σταθερά επίπεδα τη μισθοδοσία και να εμφανίζει σταθερά αύξηση τιμής του παραγωγού, που φέτος θα είναι σημαντικότερη. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια μείωσε το δανεισμό κατά 40%. Ο ΕΟΣ Σάμου τώρα ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα. Θέλει να δημιουργήσει μια νέα λειτουργία που να ταυτίζεται με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό συνεταιρισμό και να  πορευτεί με τους υγιείς συνεταιρισμούς που επέζησαν, βασιζόμενος στις αρχές του Συνεταιρισμού και στηριζόμενος στην ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου. Άρα μετά από τέτοια προσπάθεια, πιστεύει κάποιος πως η επιθυμητή κατάληξη θα είναι η συρρίκνωση;»

 

Ο κ. Σκούτας επισήμανε πως τα οινοποιεία θα συνεχίσουν κανονικά, τονίζοντας πως ο ΕΟΣ Σάμου ετοιμάζεται για μια νέα εποχή, και θα αναδιατάξει τις δυνάμεις του για να αυξήσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων και την ανάπτυξη ισόρροπα και των δύο χώρων, το καθέναν με τον δικό του χαρακτήρα.

 

«Το Μαλαγάρι, που δεν πρόκειται να κλείσει, προσανατολίζεται να εξειδικευτεί στην παραλαβή ποιοτικών σταφυλιών για ειδική οινοποίηση, που βρίσκονται στην κορυφή της καινοτομίας. Πρόκειται για φυσικούς οίνους, για ειδικό πελατολόγιο που επιθυμεί να αγοράσει καλό κρασί σε καλές τιμές. Η εμφιάλωση των οίνων που θα μείνουν στο Βαθύ θα γίνεται στο Μαλαγάρι, και όσων μεταφερθούν στο Καρλόβασι εκεί. Τα οινοποιεία Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου θα λειτουργούν παράλληλα, αλλά θα αλλάξει ο χαρακτήρας τους», είπε ο κ. Σκούτας και ανέφερε πως ήδη έχει συζητήσει με τον Δήμο Ανατολικής  Σάμου. «Συμφωνήσαμε να έχουμε συζητήσεις για τις όποιες αλλαγές, καθώς υπάρχει φόβος πως θα γίνει ερήμην του Δήμου, κάτι που δεν επιθυμούμε. Θα είναι γνώστης ο Δήμος κάθε προσπάθειας αλλαγής στον χώρο του οινοποιείου».

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα υπάρξει συμβούλιο στην ΕΟΣ Σάμου, όπου θα τεθούν τα θέματα και σταδιακά θα γίνει η μετακίνηση εργαζομένων στον τομέα της οινοποίησης.


Δείτε το ρεπορτάζ στον χρόνο 15.37Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required