20 Φεβ 2021

Έφτασε στη μαθητική κοινότητα ο κορωνοϊός Covid-19

Οι εξελίξεις τρέχουν τις τελευταίες 48 ώρες, μετατρέποντας τις φημολογίες σε πραγματικότητα, αναφορικά με θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές Λυκείων. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική διαδικασία, αντιμετώπισης κρουσμάτων σε σχολική μονάδα, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώνει για την υποψία κρουσμάτων.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (στην περίπτωσή μας η γιατρός κα Κάρμεν Κονδύλη), να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη βεβαιότητα των θετικών κρουσμάτων και τέλος η διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου (η κα Σταυρούλα Τσιαμήτρου για το νομό μας), λαμβάνει την απόφαση κλεισίματος τάξης, τάξεων ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας. 

Έκλεισε το ΕΠΑΛ και η Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ

Η απόφαση αφορά στο κλείσιμο, από σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, έως 5 Μαρτίου, του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, αφού εντοπίστηκαν 3 μαθητές με κορωνοϊό οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικά τμήματα.

Όσον αφορά το Γενικό Λύκειο Σάμου έχουμε το κλείσιμο όλων των τμημάτων της Γ΄ Λυκείου, αφού εντοπίστηκαν 2 θετικά κρούσματα μαθητών. Και σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει κλειστή η τάξη έως τις 5 Μαρτίου.

Σε καραντίνα οι καθηγητές

Όσον αφορά τους καθηγητές που δίδαξαν πάνω από 2 ώρες την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στα συγκεκριμένα τμήματα, πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Να σημειωθεί ότι λόγω της αναγκαστικής απουσίας εκπαιδευτικών θα διαφοροποιηθεί και το σχετικό πρόγραμμα μαθημάτων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Επειδή είναι σε εξέλιξη ιχνηλάτηση και rapid tests, η κατάσταση είναι πιθανόν να αλλάξει τις επόμενες ώρες με κλείσιμο και των υπόλοιπων τάξεων του ΓΕΛ ή άλλης σχολικής μονάδας, αν κριθεί απαραίτητο. Μέχρι τότε, ψυχραιμία, σταθερά διατηρούμε τα μέτρα που γνωρίζουμε όλοι (αν και τα τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αναίτια χαλαρότητα από πολλούς), και όλα θα πάνε καλά.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις από πλευράς Δήμου Ανατολικής Σάμου και η απογευματινή ενημέρωση, από πλευράς ΕΟΔΥ, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων της σημερινής ημέρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required