31 Μαρ 2021

Να μην παραχωρηθεί το κτίριο του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την απόφαση παραχώρησης του κτιρίου του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου» σε ιδιώτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης. Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης, αναφέρει: 

«Στο Βαθύ της Σάμου υπάρχει ένα πρόσφατα ανακαινισμένο βιομηχανικό κτίριο του 19ου αιώνα, το "Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο". Μέχρι την ανακαίνισή του στέγαζε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης και αυτή ήταν και η προοπτική του μετά το πέρας των εργασιών: να στεγάσει τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς τη πόλης, να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη του Βαθιού που άλλωστε είναι φτωχή σε τέτοιους χώρους και υποδομές.

Το κτίριο είναι στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας και θα παραχωρούνταν στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης. Ξαφνικά την προηγούμενη βδομάδα ήρθε ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και αγνοώντας επιδεικτικά την πρόταση συλλόγων και φορέων για αναβολή και ενημέρωσή τους, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρησή του μέσω ΣΔΙΤ στο "Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την πρόληψη των σθενών γήρατος". Σημειώνουμε ότι το αντικείμενο της μακροζωίας αφορά το νησί της Ικαρίας όπου είχε απορριφθεί σχετική πρόταση τα προηγούμενα χρόνια και όχι τη Σάμο και πως στο συγκεκριμένο ίδρυμα έχει παραχωρηθεί και άλλο κτίριο στο νησί.

Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση:

  1. Στην απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου;

  2. Στο αίτημα ανάκλησης της απόφασης αυτής και παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης της Σάμου, όπως προοριζόταν και όχι σε ιδιώτη;».



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: "Να μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της πόλης". Η υπόθεση "Επικούρειο" αγγίζει όχι μόνο τους πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και τους παραγωγικούς φορείς, καθώς και ολόκληρη τη Σαμιακή κοινωνία. Είναι βέβαιο πως η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και η ελευθερία λόγου και έκφρασης στο χώρο του "Επικούρειου", αποτελούν ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ.
Για εμάς, όμως, τους παραγωγικούς φορείς, υπάρχει άλλη μία σημαντική παράμετρος: Ένας τέτοιος συνεδριακός χώρος, εξοπλισμένος με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη. Κατάλαβες Διαμάντω μ'.



ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required