17 Μαρ 2021

Μουτζούρης για Σύμφωνο Μετανάστευσης: «Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε - Τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας»

Στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης αναφέρθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Café 102,4" ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, λέγοντας πως η Περιφέρεια θα αντιδράσει, καθώς είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας.

«Μελετώντας το κείμενο διαπιστώνει κανείς πως οι τόποι που θα φιλοξενήσουν δομές, όπως η Ζερβού, θα θεωρούνται ουδέτερες ζώνες, που σημαίνει πως η εθνική κυριαρχία θα είναι περιορισμένη και σε αυτό συνεπικουρεί και το τι ελέγχει από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που προτείνουν να απορρίψουμε τη Συμφωνία. Με πολύ χαρά διάβασα πως ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου δήλωσε πως υπό αυτούς τους όρους, τα ΚΥΤ πρέπει να εξεταστούν ξανά, γιατί αν πρόκειται τα νησιά να είναι ουδέτερες ζώνες, θα πρέπει τότε να ληφθούν αποφάσεις με αυτήν την κατάσταση των πραγμάτων», είπε ο κ. Μουτζούρης.

 

«Είμαστε 1½ χρόνο στα περιφερειακά καθήκοντα και η στάση μας είναι συνεπής. Από την πρώτη στιγμή δηλώναμε την αρνητικότητά μας στο να δημιουργηθούν νέες δομές και να δεχτούμε δομές. Διαβάζοντας για ουδέτερες ζώνες των νησιών, ενισχυόμαστε και ταυτιζόμαστε με αυτό που προτείνει ο κ. Στάντζος», πρόσθεσε.




Αναφερόμενες στις επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε: «Μένουμε σταθεροί στη στάση μας και περιμένουμε η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει που οδηγούνται τα πράγματα. Ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές τάχθηκαν αρνητικοί και περιμένουμε την εξέλιξη. Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε. Είναι θέμα εθνικό και εθνικής κυριαρχίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required