22 Μαρ 2021

«Εμείς για το Αιγαίο» - Προβληματισμοί περί διαχείρισης δημοσίου χρήματος για την πανδημία

Ερώτημα σχετικό με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θέτει η περιφερειακή παράταξη «εμείς για το Αιγαίο», με επικεφαλής την π. περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. 

Στο ερώτημα αναφέρουν τα εξής: «Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ο έλεγχος των δημόσιων οικονομικών με γνώμονα τη δημοσιονομική ορθότητα και αποτελεσματικότητα αποτελεί συστατικό θεσμό της έννοιας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο πλαίσιο της διαφάνειας που πρέπει να διέπει τις ενέργειες και τις πράξεις διαχείρισης δημοσίου χρήματος από τους αρμόδιους της περιφερειακής αρχής θέτουμε τους παρακάτω προβληματισμούς και ερωτήματα προς κάθε υπεύθυνο.

Ύστερα από αίτημα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας Παντελή Βρουλή στις 25/8/2020 με αρ. πρωτ. 68/2020 στα πλαίσια των αναγκών λόγω του νέου κύματος του covid-19 ζητήθηκε το ποσό των 299.000 ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα χρήματα εδόθησαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς την Π.Β. Αιγαίου με το υπ ́αριθμ. 12644/13.10.2020 αίτημα μεταφοράς πίστωσης προς το ΓΛΚ και την υπ ́αριθμ. 2001055000086 απόφαση του ΓΛΚ με αριθμ. Πρωτ. 2/40874/15.10.2020 δυνάμει της εν θέματι Κ.Υ.Α.

Δυστυχώς τα χρήματα όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν με αποκλειστικό σκοπό για πράξεις σχετικά μεν την πανδημία αλλά χρησιμοποιήθηκαν προκλητικά για την πρόσληψη 15 ατόμων που οι ιδιότητες τους π.χ. δημοσιογράφος, δεν είχαν καμία σχέση με υγειονομικά θέματα.
Το ποσό μάλιστα που κατανεμήθηκε για τις παραπάνω προσλήψεις είναι της τάξεως των 110.000 ευρώ.

Δεν συζητάμε για τα μηχανήματα για test covid-19 που ζητήθηκαν για την επάνδρωση των Κ.Υ.Τ. που ποτέ δεν εμφανίστηκαν και πολλά άλλα.
Παρακαλούμε λοιπόν, όπως μας ενημερώσετε για την κατανομή του ποσού των 299.000, τις δράσεις που έγιναν, πότε και με ποια κριτήρια και τι εξυπηρετεί η πρόσληψη 15 ατόμων που δεν εξυπηρετούν υγειονομικές ανάγκες.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού
"ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required