9 Μαρ 2021

Γυναικείοι Σύλλογοι: "Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν το νησί μας φυλακή της Ε.Ε"

Ανακοίνωση για την πρόσφατη συνάντηση των τριών δημάρχων με τον πρωθυπουργό της χώρας για το Μεταναστευτικό εξέδωσε η Προοδευτική  Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και η Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:


Οργή και ντροπή προκαλούν οι αποκαλύψεις (ομολογία) του δημάρχου Ανατολικής Σάμου στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η "πετυχημένη" συνεργασία δημάρχου -κυβέρνησης, του ξεπουλήματος του αγώνα των Σαμιωτών για να μην γίνει καμιά φυλακή ούτε στου Ζερβού ούτε πουθενά στο νησί. 


Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι η τοπική διοίκηση είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των επιλογών της. Δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη πλέον σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν το νησί μας μια θηριώδη φυλακή της Ε.Ε. όπου θα φυλακίζονται για απροσδιόριστο χρόνο ξεριζωμένοι από πολέμους και φτώχεια, άνθρωποι μακριά από τα μάτια των τουριστών και του Βαθυού. 


Ας θυμηθούμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις για να μη δημιουργηθεί κανένα κέντρο φυλακή ούτε στο Βαθύ ούτε στου Ζερβού, ούτε πουθενά. Και τότε και τώρα εμείς οι γυναίκες μαζί με το εργατικό κίνημα αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. 


* Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην κεντρική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ασύλου για να πάνε στον προορισμό τους, να συνεχίσουν τη ζωή τους εκεί που επέλεξαν. 


* Αναδείξαμε τον πραγματικό ένοχο για αυτήν την βαρβαρότητα (εκμετάλλευση, πόλεμο, πείνα, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας). 


* Σταθήκαμε αλληλέγγυες, συμβάλλαμε στο να σώσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πολιτισμό. 


* Αντικρούσαμε και αντισταθήκαμε στις ρατσιστικές απάνθρωπες φωνές και τακτικές. 


Δεν κάνουμε βήμα πίσω απ' αυτά. 


Γυναίκες, βγάζουμε συμπεράσματα, στηριζόμαστε στη συλλογική μας δράση και δύναμη, ενισχύουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, του συλλογικού αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές μας για την ζωή που μας αξίζει.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required