24 Μαρ 2021

Ζητούν να δοθεί ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου

Να δοθεί ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου ζητούν σε ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ,  Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης.

 

Οι τρεις βουλευτές αναφέρουν:


Από τις 30 Οκτωβρίου και τον καταστροφικό σεισμό οι μαθητές της Σάμου ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού και την συνεχόμενη τηλεκπαίδευση. 


Πρόκειται για μια κατάσταση ιδιαίτερα στρεσογόνα, αφού στα προβλήματα που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση και τη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών προστέθηκε και το σοκ από το σεισμό και ο χαμός των δύο μαθητών. 


Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες καλούνται να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες παλεύοντας καθημερινά με τις αντιξοότητες και τη δυνατότητα σύνδεσης, την προσαρμογή σε άλλο οικιακό περιβάλλον για όσους αναγκάστηκαν να αλλάξουν σπίτι ή και με τη διαβίωση σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιά και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό. 


Θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν και αν μη τι άλλο θα διευκολύνουν τα μαθητές της Γ΄ Λυκείου ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους. 


Ερωτάται η κ. Υπουργός, θα υπάρξει ρύθμιση – μέριμνα ώστε να υπάρξει ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου, όπως και των άλλων σεισμόπληκτων περιοχών; 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required