5 Απρ 2021

Η 3ήμερη επίσκεψη του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη στη Σάμο

Τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης. Κατά την άφιξή του παρέδωσε υλικό για έκτακτη ανάγκη, ενισχύοντας την Πολιτική Προστασία του νησιού με 60 σκηνές, 200 υπνόσακους, 200 κουβέρτες και μεγάλο αριθμό κρεβατιών και στρωμάτων. Επιπλέον παραδόθηκε και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.


Την Παρασκευή, 2 Απριλίου, ο περιφερειάρχης, παρουσία του πύραρχου Σάμου κ. Μπαχρέλου και του αντιπύραρχου, διοικητή της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μιαούλη δώρισε στην Π.Υ. Σάμου ένα μη επανδρωμένο όχημα (drone), το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σάμο και τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους.


Ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο Σάμου, στο οποίο συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νικολαΐδη. Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μετά τον σεισμό ενώ ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ξεκινάνε τα έργα επιδιορθώσεως του λιμένα Πυθαγορείου. Στη συνέχεια ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε το Ηραίον Σάμου, στο οποίο συναντήθηκε με τους αλιείς του χωριού ενημερώνοντάς τους σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία του έργου του αλιευτικού καταφυγίου στο χωριό. Ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να έχει δοθεί η άδεια για την κατασκευή του λιμένα, ενώ επεσήμανε και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και καθυστερούν χρονικά την υλοποίηση του έργου.



Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σάμο ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τα Κοντέικα, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το Σάββατο, 3 Απριλίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων για το ζήτημα του "Επικούρειου" Πολιτιστικού Κέντρου. Ο περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να εκδιωχθούν από το κτίριο ενώ επεσήμανε πως πριν την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης θα υπάρξει ξανά διαβούλευση με τους συλλόγους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required