24 Απρ 2021

Κ. Μουτζούρης: «Αρνούμαι να συναινέσω σε πολιτικές που μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές...»

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, από τη Χίο που βρίσκεται, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο λαός του Βορείου Αιγαίου με εξέλεξε περιφερειάρχη με ποσοστό 55,3%. Το γεγονός αυτό με καθιστά περιφερειάρχη των πολιτών. Φυσικά την ιδεολογική μου προέλευση δεν την απέκρυψα ποτέ. Ως πολίτης του Βορείου Αιγαίου και σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο οφείλω να αφουγκράζομαι και να εκφράζω την βούληση των κατοίκων των νήσων του Βορείου Αιγαίου.

Είναι καθήκον μου να υπηρετώ τον ρόλο μου παραβλέποντας κομματικές ταυτότητες και να πράττω ανεξάρτητα από κόμματα, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου. Λυπάμαι που επιτέλους έστω και αργά ακούσαμε επίσημα ότι η παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο» συνολικά συμφωνεί με τον σχεδιασμό για τις νέες δομές και το σχέδιο του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Προσωπικά πέρα από κομματικές γραμμές και ανεξάρτητα από το αν η Κυβέρνηση είναι αριστερή ή δεξιά αρνούμαι να συναινέσω σε πολιτικές που μετατρέπουν τα νησιά μας αφενός σε φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων και αφετέρου τα καθιστούν «γκρίζες ζώνες». 

Το όραμα και η επιδίωξή μου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου να αναδειχθούν πολιτιστικά, κοινωνικά και τουριστικά πραγματοποιώντας έργα ανάπτυξης, κάτι που ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το μεταναστευτικό ριζικά το αποτρέπει. Για αυτό τον λόγο θα συνεχίσω να υποστηρίζω αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί, την απομάκρυνση των μεταναστών και των προσφύγων από τις νήσους, την φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο όλων των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και την μη δημιουργία άλλης κλειστής, ανοιχτής ή ελεγχόμενης υπερδομής. Η Ευρώπη μας χρωστάει για όλα όσα υποφέραμε ως τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα… και μας χρωστάει πολλά! Οφείλω στους πολίτες και στην νέα γενιά να παραλάβει έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε εμείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να κινούμαι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required