9 Απρ 2021

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δήμων Ανατολικής Σάμου και Greifswald

Τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου και του Δημάρχου Greifswald,κ. Stefan Fassbinder, που σαν στόχο είχε την ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών & εμπειριών, για την αμοιβαία προώθηση του τουριστικού & πολιτιστικού τους προϊόντος, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης, τη συνέχιση του προγράμματος ανταλλαγής νέων και την εξασφάλιση τρόπων για να έρθουν σε επαφή οι μαθητικές κοινότητες των δύο Δήμων, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, η Αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Κάιλα, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, κ. Ζωή Τσερέ, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού & Άθλησης, κ. Γραμματική Τριτσινιώτου και η κ. Judith Perros, από το Δήμο Greifswald η Διευθύντρια του γραφείου Δημάρχου, κ. Sylvia Schonfeld, η εντεταλμένη σε θέματα διεθνών σχέσεων και αδελφοποιημένων πόλεων, κ. Annet Dahms, o Διευθυντής του τοπικού τουριστικού οργανισμού Greifswald (City Marketing), κ. Maik Wittenbecher και από την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), παρευρέθηκε ο κ. Δημήτριος Σωπίκης, εκπρόσωπος του γραφείου ΕΓΣ στην Αθήνα, η κ. Joy Alemazung, εκπρόσωπος του γραφείου ΕΓΣ στo Βερολίνο και ο κ. Walter Stechel, συντονιστής γερμανικών Δήμων της ΕΓΣ. 

Η πανεπιστημιακή και Χανσεατική πόλη του Greifswald και η Σάμος βρίσκονται σε μια στενή συνεργασία, από το έτος 2014, που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. 

"Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν εκδηλώσει έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο νησί μας και έχουμε θέσει τις βάσεις, από κοινού, για αμοιβαία συνεργασία σε διάφορους τομείς", αναφέρει ο δήμος.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required