11 Μαΐ 2021

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» - Ξεκινούν τον Ιούνιο 10 εμβολιαστές γραμμές στη Σάμο

Τηλεδιάσκεψη με 4 περιφερειάρχες και 19 δημάρχους και αντιδημάρχους των μεγαλύτερων νησιωτικών Δήμων της χώρας πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ανακοίνωσε την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που στόχο θα έχει τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των 19 νησιών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και με χρονικό ορίζοντα έως το τέλος Ιουνίου. Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και ο αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Γιώργος Διακοσταμάτης.


10 εμβολιαστικές γραμμές τον Ιούνιο στη Σάμο

Η Σάμος που βρίσκεται μεταξύ των νησιών που θα εφαρμοστεί οριζόντιος εμβολιασμός (το κέντρο εμβολιασμού θα λειτουργήσει σε σημείο που θα επιλεγεί να βρίσκεται κοντά στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου), θα ξεκινήσει με 10 εμβολιαστικές γραμμές και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό προβλέποντας να ολοκληρώσει τη διαδικασία στο χρονικό διάστημα από 4 έως 10 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, όπου είχε επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας, κ. Νίκος Στεφανής, είχε αιτηθεί ανάλογο αίτημα. Έως τότε συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στα 4 εμβολιαστικά κέντρα της Σάμου και τα 2 της Ικαρίας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά, και στα 3 νησιά του νομού, 15.000 εμβολιασμοί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Φούρνους (6 Φεβρουαρίου 2021) με μέλη της εμβολιαστικής ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

«Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας. Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σας. Η οργάνωση, άλλωστε, της εκστρατείας με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια. Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία», διευκρίνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της. Είναι λοιπόν μία υπόθεση εθνική και γι’ αυτό και πρέπει να πετύχει όπως πετυχαίνει συνολικά η επιχείρηση Ελευθερία και φυσικά για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε την αρωγή σας και τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους 4 περιφερειάρχες (Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων) και τους δημάρχους των 19 νησιών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required