20 Μαΐ 2021

Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης - 3ήμερη επίσκεψη στη Σάμο

Τριήμερη επίσκεψη (17-19/5) στην Σάμο πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Αμέσως μετά την άφιξή του επιθεώρησε τις εργασίες αποκατάστασης του λιμένα Πυθαγορείου συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη και τον αντιδήμαρχο κ. Βαλκαμλή ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού των Μυτιληνιών. Ακολούθως επισκέφτηκε το κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών του χωριού και συζήτησε μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν.






Την Τρίτη, 18 Μαΐου, ο περιφερειάρχης επιθεώρησε τις εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος κατολισθήσεων στον Αγ. Δημήτριο Κοντακαιίκων και επισκέφτηκε την πόλη του Καρλοβάσου. Εκεί πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη Βασίλη, του εκτελεστικού γραμματέα της Π.Β.Α κ. Αλατζά Απόστολου, του προϊστάμενου των τεχνικών υπηρεσιών Π.Ε. Σάμου κ. Βασιλείου Γιώργου και των αντιδημάρχων κ. Διακοσταμάτη Γιώργου, κας Γαλανού Αγγελικής και κ. Βολακάκη Δημήτρη. Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν προτάσεις έργων προς ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα έργα όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης του Καρλοβάσου, η παράκαμψη Μαραθοκάμπου, η παράκαμψη Καρλοβάσου και αποκαταστάσεις βατότητας οδοποιίας σε όλη την περιφέρεια του δήμου. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κ. Μουτζούρης συναντήθηκε στην συνέχεια και με το κοινοτικό συμβούλιο Καρλοβάσου, επισκέφτηκε το άρτια οργανωμένο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ συνομίλησε και με καταστηματάρχες της περιοχής σε σύντομη βόλτα που πραγματοποίησε στην πόλη. Την ίδια ημέρα μετέβη στον Μαραθόκαμπο όπου συναντήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής παρουσία του ντιδημάρχου Μαραθοκάμπου και της δημοτικής συμβούλου κας. Δέσποινα Καλβίνου ενώ επισκέφτηκε και το Δημοτικό Σχολείο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο περιφερειάρχης βρέθηκε στο Κοκκάρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου άκουσε τα προβλήματα των χωριών από τα κοινοτικά συμβούλια.





Την Τετάρτη, 19 Μαΐου, στην Αντιπεριφέρεια Σάμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με τα κοινοτικά συμβούλια Άνω Βαθέος και Σαμίων παρουσία των προέδρων κ. Βογιατζή Δημήτρη και κ. Σεϊρλή Σταμάτη, του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, του προϊστάμενου των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε Σάμου κ. Βασιλείου Γιώργου και των περιφερειακών συμβούλων κ. Νίκου Τριαναταφύλλου και κας. Άννης Ανδρεάδου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες ενώ κατατέθηκαν προτάσεις με στόχο την ποιοτική ανάπτυξη και αναβάθμιση της πόλης της Σάμου. Ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Σάμο συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο στο Δημαρχείο της πόλης παρουσία του εκτελεστικού γραμματέα κ. Απόστολου Αλατζά, και των αντιδημάρχων κ. Βογιατζή Κώστα και κ. Μητσού Μιχάλη.






Αμέσως μετά το πέρας της περιοδείας του στην Σάμο ο περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα ξανά στην Σάμο καθώς επιθυμώ να είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες των νήσων της περιφέρειάς μας και τις κοινότητες, να ακούω τους προβληματισμούς και να προσπαθούμε με συνεργασία να δίνουμε από κοινού λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα. Σύντομα θα είμαι ξανά εδώ για να επισκεφτώ και άλλες περιοχές της νήσου.»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required