9 Μαΐ 2021

9 Μαΐου - Ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού

Ανατίναξη Γέφυρας Γοργοποτάμου
Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.


Στο πλαίσιο των ανωτέρω, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, κατά το φετινό εορτασμό, την Κυριακή 9 Μαΐου, επιτρέπονται οι εξής εκδηλώσεις:

α) Γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Χώρα από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

β) Τέλεση δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών & Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και εκφώνηση ομιλίας, στο χώρο κατάθεσης στεφάνων με μικρό αριθμό προσερχομένων.

δ) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΜΑΙΟΥ 2021

Ώρα 09:00:Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικούτης 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου (πέρας προσελεύσεως επισήμων: 10:25)

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βουλευτή Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, κ. Υποστράτηγο Επιχειρησιακό Συντονιστή Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών

Εθνικός Ύμνος

Ώρα 20:00: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Τα της Δοξολογίας και Επιμνημόσυνης Δέησης να ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου & Ικαρίας.

Η 79 ΑΔΤΕ θα διαθέσει μεγαφωνική συσκευή στην Πλατεία Πυθαγόρα για τις εκδηλώσεις που προβλέπονται παραπάνω

Θα διαθέσει 2 πυραμίδες (6 όπλα και 2 κράνη) για την καύση θυμιάματος

Θα ορίσει Στρατονόμο για την παράδοση στεφάνου στους επισήμους, κατά την κατάθεση στο Ηρώο.

Ο Δήμαρχος Σάμου παρακαλείται:

Θα ορίσει τελετάρχη.

Θα ρυθμίσει τα της τελετής της Επιμνημόσυνης Δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στην Πλατεία Πυθαγόρα (προετοιμασία, τελετή).

Το Λιμεναρχείο Σάμου θα μεριμνήσει για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο κατά την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου θα μεριμνήσει για την τάξη των πεζών στους χώρους της εκδήλωσης.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφέιο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλειου Πανουράκη, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required