14 Μαΐ 2021

ΚΚΕ - Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου περιοδεύει στις σεισμόπληκτες περιοχές

Περιοδείες στις πληγείσες περιοχές από το φονικό σεισμό, όπως στο Κοκκάρι, στο Άνω Βαθύ, στις γειτονιές και σε χώρους δουλειάς της πόλης της Σάμου πραγματοποιεί καθημερινά κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ (9-13/5), συνομιλώντας με τους κατοίκους τόσο για την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών και την αντισεισμική θωράκιση της Σάμου, όσο και για το νομοσχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ωρου.


Από τις συζητήσεις με κατοίκους πληγεισών περιοχών π.χ. Κοκκάρι, Άνω Βαθύ, διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι κατεδαφίσεις των μισογκρεμισμένων σπιτιών, ούτε έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση υποδομών (π.χ. το λιμάνι Κοκκαρίου, οδικό δίκτυο κ.ά).

"Μόνο εσείς έρχεστε συχνά και μάλιστα όταν δεν είναι εκλογές..." λέγανε χαρακτηριστικά στα μέλη του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι.

"Σας καλούμε να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού, παράλληλα με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη δουλειά, στη προστασία της υγείας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας" τόνισαν χαρακτηριστικά τα μέλη του ΚΚΕ.

Ανάλογες περιοδείες του ΚΚΕ θα γίνουν σε όλο το νησί τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required