21 Μαΐ 2021

Στο Οινοποιείο Μαλαγαρίου του ΕΟΣΣ ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος

Ενημερωτική επίσκεψη του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19ης Μαΐου στο Οινοποιείο Μαλαγαρίου του ΕΟΣ Σάμου, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Δέσποινας Κάιλα και του προέδρου του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννη Σκούτα.


Η δημοτική αρχή Αν. Σάμου ενημερώθηκε διεξοδικά από την οινολόγο, κ. Ευαγγελία Αργυρού για τη νέα σειρά φυσικών κρασιών που μόλις κυκλοφόρησε από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε οινογευστική δοκιμή και δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για τους νέους «Άθικτους Οίνους» της ποικιλίας «Μοσχάτο Σάμου», τα οποία παράγονται από επιλεγμένα σταφύλια συγκεκριμένων αμπελώνων του νησιού που καλλιεργούνται βιολογικά.

Στο Οινοποιείο Μαλαγαρίου έχει διαμορφωθεί εκ του μηδενός ένα οινοποιείο εξοπλισμένο με διαφορετικού τύπου μηχανήματα και δεξαμενές, που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που απαιτεί η συγκεκριμένη οινοποίηση.




Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας, «ο σχεδιασμός και η κυκλοφορία των συγκεκριμένων οίνων εντάσσεται σε μία γενικότερη στρατηγική επικαιροποίησης και αναδιάρθρωσης της προϊοντικής γκάμας του Συνεταιρισμού μας, με απώτερο στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας του νησιού και, φυσικά, την αύξηση του εισοδήματος των αμπελουργών- μελών μας.

Η δημοτική αρχή, συνομιλώντας με εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζόμενους του ΕΟΣ Σάμου, δήλωσε την ικανοποίησή της από τα καινοτόμα βήματα του Συνεταιρισμού

που ωθούν τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου σε περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου σταφυλιού, με στόχο την εδραίωση της οινοπαραγωγικής ταυτότητας του νησιού μας αλλά και την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Ο δήμαρχος κ. Στάντζος, τόνισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν υπάλληλοι και στελέχη της ΕΟΣ Σάμου για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας προϊόντων, της συνεχούς εξέλιξης τους και της διεθνούς φήμης τους μέσω των πολλών διακρίσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν και νέες βάσεις στην ήδη αγαστή συνεργασία του Δήμου Αν. Σάμου και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ενώ, υπήρξαν προτάσεις για μελλοντικές κοινές δράσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required