5 Μαΐ 2021

Διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας από την ΚΝΕ

Η ΤΟ Σάμου της ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους και τις νέες του νησιού να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας που προκηρύσσει με σύνθημα: ∆ΙΝΟΥΜΕ...“ΤΡΟΠΟ” ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ! “ΑΝΑΣΑ” Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ! Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή τον διαγωνισμό αναφέρει: «Για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, η ανθρώπινη ζωή σε όλο τον κόσμο παίζεται στα ζάρια.


Οι οικογένειες μας δοκιμάζονται. Εμείς στριμώχνουμε όλη μας την καθημερινότητα πίσω από μια οθόνη. Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις στα καπιταλιστικά κράτη, έχει κάνει την επιλογή της. Τα δικαιώματα των πολλών στην υγεία, στη μόρφωση, στην εργασία, η ίδια η ανθρώπινη ζωή, θυσιάζονται για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων. Εντείνει την καταστολή και το χτύπημα όσων αγωνίζονται γιατί ξέρει ότι η πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να φουντώνει ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες!

Οι μεγάλοι αγώνες των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων ταρακούνησαν κι ενόχλησαν αυτούς που χτυπούν τα δικαιώματα μας! Σφίγγουμε τις γροθιές μας, βρίσκουμε δύναμη και αισιοδοξία στην “οργανωμένη απειθαρχία”. Εκφραζόμαστε, δημιουργούμε, στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα: Τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας, δε σταμάτησαν πίσω από μια οθόνη τόσο καιρό τώρα! Αλλά είναι εδώ και θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας!

Πιάνουμε λοιπόν την πένα, κάνουμε τα όνειρα μας τραγούδια, κείμενα, στίχους, ζωγραφιές. Σηκώνουμε τα μικρόφωνα, ανοίγουμε τις κάμερες!

Καλούμε κάθε νέο και νέα να επιλέξει ανάμεσα στις ενότητες του διαγωνισμού ένα ή περισσότερα θέματα. Είτε ατομικά είτε δημιουργώντας μια ομάδα να δημιουργήσει το δικό του/ης έργο!

Τα έργα θα παρουσιαστούν στις πολύμορφες δραστηριότητες της ΚΝΕ που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.»


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Λέτε πως "Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις στα καπιταλιστικά κράτη, έχει κάνει την επιλογή της". Στα κομμουνιστικά κράτη, οι "δημοκρατικές κυβερνήσεις" τι επιλογές έχουν κάνει, μήπως μπορείτε να μας φωτίσετε;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required