25 Μαΐ 2021

Τουρισμός: Ακυρώνονται πτήσεις χωρίς λόγο και αιτία!

Από παλαιότερες αφίξεις τουριστών στον αερολιμένα Σάμου
Όπως είναι ήδη γνωστό σε τουριστικούς κύκλους η TUI έχει δρομολογήσει για τη Σάμο 2 επιπλέον πτήσεις από τη Δανία, αρχίζοντας από τις πρώτες εβδομάδες Ιουνίου. Μία πτήση από Κοπεγχάγη και μια από Μπίλουντ. Μάλιστα οι συγκεκριμένες πτήσεις αφαιρέθηκαν από τη Ρόδο και την Κρήτη, λόγω των πολλών κρουσμάτων της πανδημίας σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, αφού τα κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο ήταν αισθητά λιγότερα.

Έτσι η Σάμος κέρδισε 2 επιπλέον πτήσεις, πραγματική «ανάσα» σε μια τόσο δύσκολη χρονιά. Μάλιστα η προπώληση των πακέτων στις πτήσεις αυτές ήταν αρκετά καλή αφού οι κύριοι προορισμοί των Δανών τουριστών (Ρόδος, Χανιά και Κύπρος), παραμένουν κλειστοί, επίσης λόγω πολλών κρουσμάτων.

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση αυτή δεν κράτησε για πολύ καθώς τα κρούσματα σε Λέσβο και Λήμνο ανέβασαν τον δείκτη κρουσμάτων και στο Βόρειο Αιγαίο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Δανίας να απαγορεύσει τις πτήσεις προς Σάμο για 2 εβδομάδες! Έτσι η πρώτη πτήση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, μετατέθηκε για την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, με την προϋπόθεση πάντα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα κατέβει ξανά κάτω από το όριο στο Βόρειο Αιγαίο. Σε απλά ελληνικά η Σάμος χάνει 2 πτήσεις την εβδομάδα γιατί τα κρούσματα Covid-19 ανεβαίνουν σε «άσχετες» περιοχές… στη Λέσβο και στη Λήμνο!!!

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενημερώνουν για τα κρούσματά τους στον ευρωπαϊκό ιστότοπο, στη διεύθυνση: https://www.ecdc.europa.eu/en όπου με βάση αυτά τα στοιχεία, οι κυβερνήσεις ενημερώνονται και παίρνουν ανάλογα τις αποφάσεις τους. Η κυβέρνηση της Δανίας έχει ως όριο τα 50 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες και, δυστυχώς, ενώ το Βόρειο Αιγαίο έως τώρα ήταν πολύ πιο κάτω, από την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε το όριο αυτό με τάση μάλιστα αυξητική.

Μετά από επικοινωνία μας με στελέχη του μεγάλου τουριστικού οργανισμού επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω. Άρα η απώλεια προς το παρόν είναι 4 δρομολόγια που σημαίνει ότι το νησί μας θα χάσει πάνω από 600 επισκέπτες από τη Δανία τις 20 πρώτες μέρες του Ιουνίου. Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, στο ξεκίνημα της «κουτσουρεμένης» έτσι κι αλλιώς περιόδου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι «ανάσα» θα έδιναν όλοι αυτοί οι επισκέπτες στην τοπική οικονομία του νησιού.

Να τονίσουμε πως η ίδια η Σάμος παραμένει με πολύ χαμηλό δείκτη κρουσμάτων και αυτό θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί και να βρεθεί τρόπος να διαχωριστεί η μοίρα της από αυτή του υπολοίπου Βορείου Αιγαίου, ώστε να μην χάνονται πτήσεις με αυτό τον τρόπο, που τόσο χρειαζόμαστε. Η Σάμος τον τελευταίο καιρό έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από πολλά δεινά (σεισμός 30ής Οκτωβρίου 2020, τσουνάμι, πλημμύρες 2ας Φεβρουαρίου 2021) και δεν χρειάζεται άλλα χτυπήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required