26 Μαΐ 2021

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Κινητοποίηση με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, διοργανώνει την Παρασκευή, 28 Μαΐου, με συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

«Ξεσηκωμός τώρα για να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά αλλά και όλους τους σχετικούς μνημονιακούς και μετα-μνημονιακούς νόμους!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα αντεργατικά μέτρα που διατήρησαν και επέκτειναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δημοσιοποίησε το νομοσχέδιο - τερατούργημα που εμπεριέχει κυριολεκτικά τις ανατροπές του αιώνα στα Εργασιακά και τη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για ολομέτωπη επίθεση στη ζωή, στα δικαιώματά μας και υπονομεύει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, των αυριανών εργαζόμενων.

Απ’ τη μία χτυπά το 8ωρο και συνολικά τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει κι απ’ την άλλη, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, δείχνοντας έτσι και το φόβο τους για την οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά και τους δημοσίους υπαλλήλους. Χρόνια τώρα, εξάλλου, βιώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που τσακίζουν τις ζωές τους. Οι όλο και περισσότερες ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ενδεικτικές για τις διαθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής σε κάθε κλάδο.

Καλούμε κάθε σωματείο να πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών του και της κοινωνίας για τη σφοδρή αντεργατική επίθεση.

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε συσπείρωση στα σωματεία και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 28/5 στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ, με πορεία προς την πλατεία Πυθαγόρα.

Προετοιμάζουμε την Πανελλαδική απεργία της 3ης Ιουνίου και την κλιμάκωση του αγώνα μας για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required